Voorkom ernstige ziekte – Kies voor een snelle, professionele reiniging en verwijdering van asbest

 Voorkom ernstige ziekte – Kies voor een snelle, professionele reiniging en verwijdering van asbest

Schimmel en asbest zijn ernstige milieurisico’s die niet over het hoofd mogen worden gezien. Bescherm uzelf door u bewust te zijn van de tekenen van schimmel, een asbestinspectie aan te vragen als u vermoedt dat uw huis deze schadelijke stof kan bevatten en de bestrijding in handen te geven van een bekwame professional.

Hoewel de meest voorkomende voorzorgsmaatregelen voor huisveiligheid betrekking hebben op branden, koolmonoxide en andere meer directe bedreigingen, mogen eigenaren van onroerend goed de minder besproken gevaren van schimmel en asbest niet vergeten. Deze twee stiekeme stoffen zijn gekoppeld aan zeer ernstige aandoeningen, waaronder kankers, longfunctiestoornissen, hersenschade en meer. Langdurige blootstelling aan beide stoffen kan zelfs de dood tot gevolg hebben.

Gelukkig, als blijkt dat je huis is gebouwd met asbest, of als je schimmel in je huis ontdekt, heb je opties. Er zijn diensten beschikbaar voor het herstellen van schimmels en asbestbestrijding om alle sporen van deze schadelijke stoffen veilig op te vangen, te verzamelen en te verwijderen. Specialisten in het verwijderen van schimmel en asbest zijn volledig opgeleid in de juiste saneringsvoorschriften en gebruiken alleen door de industrie goedgekeurde gereedschappen en technieken om het gevaar tijdens het gehele behandelingsproces te minimaliseren.

Wat is asbest precies?
Asbest is een vezelachtig mineraal materiaal. Asbest werd ooit vaak gebruikt als brandvertragend middel en als huishoudelijke isolatie voor daken, leidingen en meer. Wanneer deze vezels in de lucht worden vrijgegeven, kunnen ze gemakkelijk in de longen worden ingeademd, waardoor de goede orgaanfunctie verslechtert. Een standaardtest of huisgeschiedenis kan de aanwezigheid van asbest aan het licht brengen. Asbest moet door een professional worden verwijderd om ervoor te zorgen dat alle vezels worden vastgehouden tijdens het verwijderingsproces.

Hoe kreeg mijn huis schimmel?
Schimmel kan in elk huis voorkomen. Kleine schimmelsporen zweven constant door de lucht en in combinatie met een vochtige atmosfeer en een voedselbron (zoals papier, hout of stof) kunnen de sporen gaan groeien. Schimmelsaneringsdiensten kunnen in eerste instantie de invasie van deze ongewenste gast verzorgen, maar er zal waarschijnlijk nog een uitbraak plaatsvinden als het enige dat u kunt beheersen – de vochtigheid van uw huis – niet wordt verholpen. Uw matrijssaneringsdeskundige kan behandelingen aanbevelen om toekomstige schimmelgroei te voorkomen.

De meeste schimmelbedrijven zullen zwarte schimmelverwijdering, schimmelverwijdering en meer uitvoeren. Verspil geen tijd met het identificeren van welke schimmelsoort in uw huis groeit – bel onmiddellijk uw lokale professionals. Naast het vergroten van uw risico op ernstige gezondheidsproblemen, kan schimmel ook onomkeerbare schade aan uw huis veroorzaken. Vermijd het inschakelen van aannemers voor interieur sloop: zorg voor uw schimmelprobleem voordat het uit de hand loopt.

Hoe weet ik of mijn huis schimmel bevat?
Enkele van de meest voorkomende tekenen van schimmel zijn:

  • Zichtbare mal
  • Rottend hout
  • Vlekken
  • Muf geuren
  • Afbladderende verf

Als je vermoedt dat je huis schimmel is, speel dan niet het raadspel – ontdek het zeker.