‘Van-huizen’ worden gebruikt voor toerisme – VAN“Van-huizen” worden gebruikt voor toeristische doeleinden – VAN – Drone-afbeeldingen – Afbeeldingen van de zonsondergang – Afbeeldingen van de huizen – Details – Toespraak van de burgemeester van Tusba Fevzi Özgökçe “Van-huizen” worden gebruikt voor toerisme – Four Van gebouwd op een oppervlakte van 20 duizend vierkante meter in het district Tusba lokale producten worden tentoongesteld in zijn huis – burgemeester Özgökçe: – “Historische Van-huizen zijn unieke huizen zoals Safranbolu, Erzurum, Mardin, Harran en Diyarbakır. We zullen deze huizen promoten in het Turks, Koerdisch, Perzisch, Engels en Arabisch” VAN (AA) – YUSUF SOYALP – Van-huizen, gebouwd in het Tusba-district van Van, waar lokale producten zullen worden tentoongesteld, zullen worden gebruikt voor toeristische doeleinden.Een project dat wordt ondersteund door de Eastern Anatolia Development Agency (DAKA) werd ook geïnitieerd door de gemeente Tuşba om Van-huizen te introduceren en te gebruiken voor toeristische doeleinden. Dek dit af In het gebied van 20 duizend vierkante meter op de locatie Kalecik TOKİ, vier Van-huizen, namelijk Cevdet Pasha, Hüsrev Pasha, Mehmet Emin Pasha en Ali Pasha, en een amfitheater en een stenen cafetaria waar het Van-ontbijt wordt geserveerd. Naast lokale producten zullen werken die de culturele waarden van de stad weerspiegelen, zoals Van-tapijten en versterkt zilver, ook worden tentoongesteld in Van-huizen. Burgemeester Fevzi Özgökçe zei dat de regio waar de huizen worden gebouwd een nieuw aantrekkingscentrum zal zijn.

Özgökçe wees erop dat ze de culturele waarden van Van van het verleden naar de toekomstige generaties willen overdragen en merkte op dat ze de huizen de namen noemden van vier belangrijke mensen die Van dienden.
Özgökçe was van mening dat Van-huizen een toeristencentrum zullen worden. Özgökçe legde uit dat deze huizen werden gebouwd met stro, zout, houtas, geitenhaar en modderstenen geproduceerd in de Urartische beschaving: “Historische Van-huizen zijn unieke privéhuizen zoals Safranbolu, Erzurum, Mardin, Harran en Diyarbakır-huizen. we zullen reclame maken in het Turks, Koerdisch, Perzisch, Engels en Arabisch. ” zei hij.
Özgökçe verklaarde dat ze werkgelegenheid zouden creëren voor vrouwen in de gebouwde Van-huizen.
Ozgökçe zei dat het gebied waar de huizen worden gebouwd een prachtige geografie heeft, “Het grootste kenmerk van deze plek is dat het een uniek uitzicht heeft waar de Suphan en Erek Mountains, Van Lake en Van Castle tegelijkertijd te zien zijn.” hij sprak.
DAKA-secretaris-generaal Halil İbrahim Güray benadrukte dat Van in het historische proces veel verschillende beschavingen en culturen heeft gehost. Güray benadrukte dat het project was gebouwd om de oude Van-huizen nieuw leven in te blazen en een historische en toeristische plaats te creëren, en zei: “Historisch toerisme staat tegenwoordig vaak op de agenda. Van heeft een belangrijk potentieel op het gebied van toerisme. De toename van het aantal toeristen dat de afgelopen twee jaar naar onze stad komt, toont dit belang opnieuw aan. Van zal met dit project een nieuw aantrekkingspunt voor toerisme worden. Huizen, behalve dat het een historische plaats is, elk was ontworpen om een ​​klein bedrijf te zijn. “

http://beyazgazete.com/video/webtv/guncel-1/van-evleri-turizm-amacli-kullanilacak-van-469863.html .