Uw akoestische asbestplafond verwijderen

 Uw akoestische asbestplafond verwijderen

U wilt uw akoestische asbestplafond niet meer omdat het stof en spinnenwebben verzamelt en moeilijk schoon te maken is en zijn kleur verliest naarmate het ouder wordt. Dus wat doe je ermee? Alles verwijderen? Dat is de oplossing – verwijder het hele asbestplafond. Je moet er in één klap vanaf.

Voordat u dat vreselijke oude plafond verwijdert, moet u eerst controleren of er asbest in zit of niet. De plafonds van huizen die dateren van rond 1950, in feite kunnen de meeste huizen die voor 1970 zijn gebouwd, asbest bevatten, een soort vezelachtige stof waarvan bekend is dat het een verontreiniging is die kanker veroorzaakt en andere aandoeningen die verband houden met de longen.

Het is niet eenvoudig om vast te stellen of uw plafond asbest bevat door er gewoon naar te kijken. Om zeker te zijn van de inhoud van asbest in uw plafond is het erg belangrijk om een ​​asbestcontrole uit te voeren en te beslissen over het verwijderen van akoestische asbestplafonds. Als de asbesttesten negatief zijn, is het toch de moeite waard om voorzorgsmaatregelen te nemen bij het verwijderen van het akoestische asbestplafond.

Het dragen van een gasmasker is erg essentieel. Asbest komt gemakkelijk in de lucht en het inademen van deze vezels kan de longen binnendringen en dat kan soms schade en zelfs kanker veroorzaken.

Draag oogbescherming, ook al zijn de meeste door asbest veroorzaakte ziekten het gevolg van inademing van de vezel, maar de blootstelling van de ogen of de huid aan de asbestvezels kan toch schadelijk zijn en onaangename effecten veroorzaken. Asbestwratten zijn een van de ziekten die verband houden met asbest en worden veroorzaakt wanneer de huid wordt blootgesteld aan het mineraal. Zorg ervoor dat u iedereen thuis informeert over het verwijderen van het asbestplafond, omdat dit hem of haar helpt afstand te houden en zo min mogelijk wordt blootgesteld aan de risico’s die verband houden met asbest. Nadat u de veiligheid van uw gezin heeft verzekerd, overweeg dan de daadwerkelijke stappen die betrokken zijn bij het verwijderen van het akoestische asbestplafond.

Het verwijderen van het akoestische asbestplafond is een zeer delicaat proces. Het is het beste om de procedure over te laten aan een erkende aannemer om de veilige verwijdering ervan te garanderen, omdat hiervoor expertise vereist is en het plafondoppervlak nat moet worden gemaakt voordat het wordt verwijderd. Het plafond wordt nat gemaakt voordat het wordt verwijderd, zodat de vezels in de asbestplaten niet gevaarlijk worden door in de lucht te komen. Asbestvezels zijn eigenlijk 1.200 keer kleiner dan mensenhaar, dus het is moeilijk te zien of de vezels in de lucht aanwezig zijn of niet. Het bevochtigen van het plafond wordt dus meestal gedaan uit voorzorg voordat het plafond wordt verwijderd.

Omdat het oppervlak van het plafond nat zou worden, moet u de meubels en de vloeren van uw huis beschermen. Verwijder alle meubels en gebruik plastic om alles en de vloeren te bedekken voordat u het plafond verwijdert. Gewoon een beetje voorzichtig en het verwijderen van uw plafond kan met een minimaal risico worden gedaan.