Tips en trucs voor het verwijderen van asbest

 Tips en trucs voor het verwijderen van asbest

Bij het verwijderen van afval zijn er hele industrieën gebaseerd op de verschillende soorten afval en verwijderingsmethoden die beschikbaar zijn. Van bedrijfsafval tot huishoudelijk afval, van bouwafval tot schadelijk afval, er zijn bedrijven en methoden voor afvalverwijdering die zijn ontworpen om het aan te pakken.

Over het algemeen kan afvalverwijdering worden onderverdeeld in verschillende categorieën, waaronder algemene afvalverwijdering, commerciële en residentiële sloopdiensten, asbestverwijdering en afvalverwijdering.

Als we het hebben over asbestverwijdering, zijn er duidelijk een aantal belangrijke gezondheids- en veiligheidskwesties die anderen dan een bevoegde professional die de klus voltooit, verbieden.

Als u asbest tegenkomt bij de bouw of de sloop van een gebouw, of gewoon binnen uw eigen huis, zijn er vier opties om ermee om te gaan. Ze moeten het verzegelen als het in goede staat blijft en niet is afgebroken, het voorzien van waarschuwingssignalen als het niet wordt gestoord door werknemers en daarom geen probleem is, omsluit het zodat verstoring van het asbestmateriaal verboden is totdat verwijderaars arriveren en uiteindelijk de volledige verwijdering van de asbestproducten.

Het is deze laatste optie, de verwijdering van asbestproducten, die van primair belang is voor de afvalverwijderingsindustrie, aangezien er door de industrie vastgestelde normen zijn voor hoe om te gaan met een dergelijke gelegenheid. Deze tips zijn onder meer:

  • Al het asbest moet worden bevochtigd voordat het wordt verplaatst om te voorkomen dat het uiteenvalt
  • Eenmaal bevochtigd, verzamel en bewaar het in door de industrie goedgekeurde plastic of lekvrije containers met duidelijke labels
  • Vervoer het door een erkend verwijderingsbedrijf en voer het af op een door de EPA goedgekeurde manier
  • Reinig ten slotte alle voertuigen die mogelijk asbest hebben aangetroffen

Als u vermoedt dat uw huis of bouwproject asbest kan bevatten, is het absoluut noodzakelijk dat u een gekwalificeerde inspectie van het pand heeft om het potentiële gevaar te verwijderen. Wanneer u een afvalverwijderingsbedrijf voor het werk inhuurt, moet u hun inloggegevens voor asbest verwijderen en ervoor zorgen dat ze gecertificeerd zijn om dergelijke taken uit te voeren. Dit omvat het vragen of ze al dan niet een asbestbeheersplan hebben, samen met een vervangend kwaliteitsmateriaal bij het verwijderen van het asbest.