Snelle reactiestappen wanneer u asbest bij u in de buurt vindt

 Snelle reactiestappen wanneer u asbest bij u in de buurt vindt

Bij asbestreparaties kunnen enkele richtlijnen worden gebruikt om de blootstelling aan asbest zo laag mogelijk te houden. Een stormschade op een werkplek, vooral als het ter plaatse om asbest gaat, vereist een snelle reactie van noodreparaties. Wat moet er gebeuren als de situatie zich voordoet?

1. Stop met werken

Wanneer een storm toeslaat, moet u er rekening mee houden dat u allerlei activiteiten in het gebied moet staken, omdat de storm sommige asbestvezels in de lucht kan laten ontsnappen.

2. Beperk de toegang tot de site

Beperking van het vermoedelijke besmette gebied kan worden gedaan door elke toegangsdeur te vergrendelen en waarschuwingsborden in vitale gebieden te plaatsen om te voorkomen dat werknemers het pand binnenkomen en zichzelf riskeren voor blootstelling aan asbest. Vergeet niet om een ​​luchtbehandelingssysteem uit te schakelen om een ​​groter blootstellingsgebied te voorkomen.

3. Stel de site-autoriteiten op de hoogte.

Probeer nooit iets op de verwoeste site te storen. Neem contact op met de autoriteiten, bijvoorbeeld, het facilitair management of het beveiligingspersoneel en meld de situatie zo snel mogelijk.

4. Laat de informatie over het incident stromen

Andere leden van de werkplek moeten ook op de hoogte worden gebracht van de situatie. Degenen die verantwoordelijk zijn voor het onderhoud, met name met betrekking tot asbestmateriaal, moeten de prioriteit hebben van de informatiestroom. Hoe meer mensen van het incident op de hoogte zijn, hoe meer mensen kunnen voorkomen dat anderen de beschadigde site betreden en hun leven riskeren te worden blootgesteld aan asbestvezels.

Desalniettemin is de onderhoudsmanager verantwoordelijk voor de volgende stap.

5. Informeer de asbestadviseur

Deze stap is nodig om zo snel mogelijk een risicobeoordeling en het juiste managementplan te krijgen.

6. Sitebezoeken

De asbestadviseur komt dan naar het besmette gebied om het verdachte materiaal te controleren. Het verzamelen van monsters kan indien nodig ook worden uitgevoerd. Wanneer het genomen monster een positief resultaat oplevert, stelt u de coördinator voor het beheer van het asbestmateriaal op de hoogte en gaat u door naar de volgende stap (punt 7). Het monsterresultaat is negatief, informeer de asbestmateriaalbeheercoördinator en ga door naar punt 9.

7. Neem contact op met een erkende asbestaannemer voor het opruimproces

De coördinator van het beheer van asbestmateriaal neemt een erkende aannemer in dienst om de opruiming uit te voeren. Dit proces wordt uitgevoerd in samenwerking met de asbestadviseur.

8. Luchtbewaking

Dit proces wordt uitgevoerd in het besmette gebied om ervoor te zorgen dat het stofniveau nog steeds acceptabel is op basis van het blootstellingsniveau. Na het verwijderingsproces wordt ook een fysieke inspectie uitgevoerd om te bevestigen dat de verwijdering een standaardprocedure heeft bereikt.

De stap is gezet om de veiligheid te garanderen van onbeschermde werknemers die de site betreden. Na voltooiing geeft de asbestadviseur een vrijgavedocument vrij.

9. Evaluatie

Alle medewerkers die het ontsmettingsproces afhandelen, organiseren een vergadering om het asbestbeheerplan te evalueren.

10. Werk het asbestregister bij

Alle wijzigingen aan asbesthoudende materialen in het gebied moeten in het asbestregister worden opgenomen.

Als onderdeel van het delen van de kennis van veiligheidsuitrusting en procedures die moeten worden uitgevoerd, zou het verstandig zijn dat niet alleen een professional de stappen van noodprocedures kan begrijpen. Het wordt echter ten zeerste aanbevolen om een ​​ervaren en erkende professional te gebruiken om het werk te doen.

In het geval dat u woont of werkt in een eigendom waarvan u gewoon weet dat het asbesthoudend materiaal (ACM) bevat, raden we u aan te investeren in een Asbestos Persoonlijke beschermkit voor noodgevallen.

Deze kit moet bestaan ​​uit asbest beoordeeld wegwerp:

 • P2 gezichtsmasker
 • Volledig pak
 • Boot covers
 • Latex handschoenen
 • Lederen handschoenen – groot genoeg om over latexhandschoenen te passen
 • Stofbril

Je moet ook bij de hand hebben:

 • Plastic spuitfles
 • Duct tape x 4 rollen
 • Een rol van zware kunststof voor de bouwer (ca. 3 x 20 meter).
 • Zwaar uitgevoerde vuilniszakken.
 • Verf, PVC-lijm of siliconenkit.

Als u per ongeluk ACM breekt, zoals een binnen- of buitenplaat, een asbestbevattende plaat (ACS) of een asbesthoudende golfplaat (ACCS), is waarschijnlijk een essentiële factor om de verspreiding van asbestvezels / stof te verminderen.

Het is de overtuiging van de Foundation dat u alleen in noodgevallen met ACM om moet gaan, om kleine hoeveelheden gebroken ACM veilig te maken.

Voordat u begint, moet u uw & # 39; Emergency Asbestos Personal Protective Kit & # 39 ;:

 • P2 gezichtsmasker
 • Overalls overall [Note: When the cuffs are loose fitting wrap duct tape around them]
 • Boot covers
 • Stofbril
 • Latex en lederen handschoenen.

Bevochtig onmiddellijk het getroffen gebroken gebied en veeg stof of zichtbare resten weg met een natte dweil, plaats de natte dweil in een zware vuilniszak en verdubbel de zak. Dicht blootliggende afgebroken randen van de ACM af met verf, PVC-lijm of siliconenkit – dit zorgt ervoor dat de asbestvezels niet uit de ACM lekken. Wikkel gebroken ACM-stukken dubbel in plasticfolie en gooi ze weg bij uw dichtstbijzijnde geautoriseerde & # 39; asbest & # 39; verwijderingsfaciliteit – BINNEN NIET – of neem anders contact op met een erkende asbestverwijderaar.

Haal voorzichtig uw & # 39; Emergency Asbestos persoonlijke veiligheidsuitrusting & # 39 ;, houd de gelaatsafdekking en latexhandschoenen lang mee en plaats alle gereedschappen in verdubbelde zware vuilniszakken, bind elke zak dicht met ducttape en gooi deze veilig weg . Gebruik nooit een elektrisch gereedschap of stofzuiger om ACM’s schoon te maken of eraan te werken.

Beter nog, probeer alsjeblieft te lezen over dingen die je moet doen en dingen die niet met asbest mogen doen. Een beter begrip van hoe om te gaan met asbest kan een laag niveau of zelfs een nulniveau van blootstelling van de dodelijke vezels handhaven.