Popcornplafonds verwijderen

 Popcornplafonds verwijderen

Het is iets dat kopers ineenkrimpen bij het bekijken van huizen te koop. Het gevreesde (en gedateerde) popcornplafond. Het is een baan die, met een beetje tijd en moeite, gemakkelijk kan worden aangepakt door een huiseigenaar. Maar kan ook tegen een redelijke prijs worden verhuurd aan een professional. Een glad plafond hebben kan in elke kamer een groot verschil maken. Een doe-het-zelver kan de verwijdering van het popcornplafond gemakkelijk aanpakken, maar het kost wat tijd, handenarbeid en ook een verscheidenheid aan benodigdheden. Het moeilijkste deel van het werk is meestal voor langere tijd naar het plafond kijken.

Een probleem dat naar voren kan komen bij het onderzoeken van het verwijderen van een popcornplafond is als het plafond is overschilderd. Als er verf is aangebracht op de textuur van het popcornplafond, wordt voorkomen dat water in de textuur wordt opgenomen (waardoor verwijdering moeilijker wordt). Extra items kunnen worden gebruikt om te helpen bij het verwijderen van de popcorntextuur. Meestal zal een chemische stripper die op het gebied wordt aangebracht, helpen bij het afbreken van de verfbarrière.

Als u besluit om de popcornplafonds zelf te verwijderen, draag dan een gasmasker of stofmasker en oogbescherming. Door het gedeelte waar u aan werkt vochtig te houden, kunt u het stof verminderen dat wordt veroorzaakt door het verwijderen van het popcornplafond.

Hier zijn 7 stappen om te helpen bij het verwijderen van popcornplafonds:

Stap 1 : Alvorens het project voor het verwijderen van popcornplafonds aan te pakken, moet worden bepaald of het asbest bevat. Als het huis vóór 1978 is gebouwd, is het een must om een ​​paar monsters te sturen om te testen. Elk EPA-gecertificeerd testlaboratorium moet de monsters kunnen testen. Houd er rekening mee dat de popcorntextuur met asbest nog tot in de jaren 80 van de winkelrekken kon worden gekocht. Mocht uw plafond asbest bevatten, dan moet een gecertificeerde asbestverwijderaar worden ingehuurd om de klus te klaren. Houd er rekening mee dat volgens de wet elk materiaal dat meer dan 1 procent asbest bevat, moet worden verwijderd door een professional voor asbestverwijdering. Het op zijn plaats laten van een asbestplafond brengt niet veel schade toe, maar wanneer het asbest wordt verstoord, vormt het een groter gezondheidsrisico.

Stap 2 : De volgende stap van het project is het voorbereiden van de kamer. Om dit te doen, moeten alle verlichtingsarmaturen worden verwijderd (maar zorg ervoor dat u de stroom uitschakelt voordat dit is gebeurd). Als er meubels in de kamer staan, kan deze worden verwijderd of afgedekt. Plaats vervolgens plastic zeilen op de muren en vloeren die zijn bevestigd met schilderstape om alle resten van het popcornplafond op te vangen.

Stap 3 : Begin het plafond nat te maken. Een tuinsproeier is een perfect hulpmiddel voor deze stap terwijl u tegelijkertijd in een gebied van 4 tot 5 vierkante voet werkt. Pas op dat u het plafond niet te nat maakt.

Stap 4 : Schraap, schraap, schraap. De & # 39; popcorn & # 39; soortgelijk materiaal kan worden verwijderd door het plafond te schrapen met een voegmes of een ander soortgelijk gereedschap. Als een gebied problemen heeft bij het verwijderen van het popcornplafond, dan is mogelijk extra water nodig om het gebied grondiger te bevochtigen.

Stap 5 : Bedek eventuele spijkergaten of kale gewrichten met voegmassa. Schuur vervolgens het plafond als voorbereiding op primen en schilderen.

Stap 6 : Verf of textuur bekleed het plafond. Bezoek een verfwinkelprofessional voor suggesties over verf. De meeste professionals zullen een gipsplaatprimer voorstellen die eerst moet worden aangebracht, gevolgd door een plafondverf of conventionele verf. Houd er rekening mee dat een vlakke afwerking onvolkomenheden meestal beter verbergt dan andere soorten verfafwerking.

Stap 7 : Schoonmaken! De kans is groot dat de ruimte dramatisch wordt bijgewerkt door het verwijderen van het popcornplafond. Nu is het tijd om op te ruimen en te genieten van de vruchten van je werk.

Het verwijderen van gedateerde popcornplafonds kan in vrijwel elke ruimte een groot verschil maken en het gladde plafond voegt waarde toe aan het huis.