Mesothelioom en roken

 Mesothelioom en roken

Mesothelioom wordt niet veroorzaakt door roken, maar kan de kans op het krijgen van de ziekte bemoeilijken.

Mesothelioom is een dodelijke kankerziekte veroorzaakt door blootstelling aan asbest. Deze ziekte is uniek omdat de symptomen na jaren verschijnen.

Het overlevingspercentage is bij deze ziekte veel lager vanwege het onvermogen van de diagnose.
De combinatie van asbest en roken kan erg gevaarlijk zijn, zelfs als het al vele jaren geleden wordt gedaan. Het kan leiden tot longkanker of andere longgerelateerde ziekten.

Hoewel uitgebreid onderzoek wordt gedaan op dit gebied, is er op dit gebied nog steeds geen grote doorbraak om de ziekte volledig te genezen.

Fijne vezels worden afgezet in de longen, wat leidt tot littekenweefsel dat kanker veroorzaakt en dit wordt verergerd door roken. Het werd gevonden in de jaren 1950, het Kent-merk van sigaretten gebruikte asbest in zijn filters, wat resulteerde in sommige gevallen van mesothelioom.

De gevallen van mesothelioom zijn de afgelopen 20 jaar toegenomen, aangezien de latentieperiode ongeveer 40 tot 50 jaar duurt, maar mesothelioom wordt nog steeds als een zeldzame vorm van kanker beschouwd.

Het wordt gevonden in het aantal gevallen. dat wil zeggen ongeveer 1 per 1.000.000.

Terwijl bij roken mensen met een hoger rookniveau meer longkanker kunnen krijgen dan mesothelioom en het aantal incidenten oploopt tot 1.000 per 1.000.000.

Door uitgebreide blootstelling aan asbest in westerse landen stijgt de incidentie van maligne mesothelioom tot 7 tot 40 per 1.000.000 en in 2004 tot ongeveer 15 per 1.000.000 in de Verenigde Staten.

Roken moet onmiddellijk worden gestopt na diagnose:

Een persoon die lijdt aan mesothelioom mag niet roken, omdat de longen verder kunnen worden beschadigd door de bijwerkingen van roken die tot asbestose leiden. Het is geen soort mesothelioom, maar als het wordt genegeerd, kan het kanker worden. Roken leidt niet tot meer gevallen o maar er wordt gediscussieerd dat het leidt tot 50% meer kansen op het veroorzaken van longkanker.

Het is absoluut noodzakelijk dat de patiënt stopt met roken zodra de ziekte wordt vastgesteld, aangezien de patiënt die rookt, relatief meer longgerelateerde complicaties kan ontwikkelen dan degenen die niet roken maar jarenlang zijn blootgesteld.

In het geval van longkanker is de hoeveelheid gerookte cigeratte en het tijdsbestek van belang, terwijl in het geval van mesothelioom de hoeveelheid ingeademd asbest en het tijdsbestek van belang zijn.

Laten we, terwijl het verbod op asbest is ingevoerd, hetzelfde hopen op een rookverbod!