Mesothelioom chirurgie-optie

 Mesothelioom chirurgie-optie

Blootstelling aan asbest is de belangrijkste oorzaak van mesothelioom. Veel artsen bevelen mesothelioomchirurgie aan om de hoofdtumor en eventuele nabijgelegen weefsels te verwijderen als ze ook kankercellen zouden bevatten.

Het probleem met mesothelioom is dat het normaal gesproken niet verschijnt bij patiënten gedurende 30 tot 40 jaar na blootstelling aan asbest. Asbest is de belangrijkste oorzaak van dit type kanker en een persoon heeft mogelijk de microvezeldeeltjes ingeademd of ingeslikt zonder te beseffen dat er iets is gebeurd.

Er zijn veel behandelingsopties voor mesothelioom beschikbaar en sommige artsen combineren mesothelioomchirurgie liever met chemotherapie of bestraling. Ze doen dit in een poging de tumor te verwijderen of te verkleinen, zodat verdere groei kan worden onderbroken.

Naast een operatie kunnen artsen een procedure uitvoeren, thoracentese genaamd, die vloeistof afvoert die rond de longen is opgebouwd en pijn veroorzaakt, evenals ademhalingsmoeilijkheden voor patiënten. Als het mesothelioom zich in de buurt van de buikstreek bevindt, wordt de vloeistof verwijderd met een naald volgens een methode die paracentese wordt genoemd.

Deskundigen beweren dat de piek vóór mesothelioom nog niet is gezien en sommigen beweren dat één op de honderd mannen die in de jaren veertig zijn geboren aan mesothelioom zal overlijden. Zo verbluffend als deze statistiek is, blijft de medische industrie onderzoek doen in een poging om succesvolle mesothelioomchirurgie-opties te vinden voor gediagnosticeerde patiënten.

Veel patiënten kiezen voor een operatie in een poging de pijn te verlichten die gepaard gaat met de druk van de tumor en het littekenweefsel dat zich heeft opgebouwd als gevolg van het immuunsysteem van het lichaam, waardoor ze proberen zich te ontdoen van deze asbestmicrodeeltjes.

Er wordt gezegd dat, hoewel geen enkele operatie mesothelioom zal genezen, het de pijn en het lijden van het slachtoffer van deze ongeneeslijke kanker enigszins zal verlichten. Sommigen zeggen dat als mesothelioom eenmaal het lichaam van een persoon heeft overgenomen, er niets meer kan worden gedaan om het te stoppen. Het goede nieuws is dat de ziekte normaal gesproken lang voor elkaar trekt, waardoor artsen tijd hebben om verschillende procedures uit te proberen, waaronder het verwijderen van een deel van de geïnfecteerde long.

Patiënten bij wie in de vroegste stadia mesothelioom is vastgesteld, kunnen kiezen voor extrapleurale pneumonectomie, een soort mesothelioomchirurgie waarbij de mijnbouw rond de longen, het hart en het middenrif volledig wordt verwijderd. Deze operatie moet worden uitgevoerd bij een relatief gezonde patiënt en gaat ook gepaard met bestraling en chemotherapie. Er wordt gezegd dat deze procedure de levensduur van een patiënt met een paar jaar kan verlengen, waarvan een jaar zal worden gebruikt voor herstel.

Mesothelioomchirurgie is erg duur en wordt normaal gesproken als laatste redmiddel gebruikt. De meeste verzekeringsmaatschappijen zijn niet bereid om de volledige kosten van deze procedures te betalen, waardoor patiënten voor zichzelf en hun familie onvoorstelbare keuzes hebben. Dit is het moment waarop veel patiënten besluiten om met advocaten te overleggen om precies vast te stellen wat hun wettelijke rechten zijn als ze op de werkplek zijn blootgesteld aan asbest.