L&S kondigt stappen aan om te beschermen tegen asbest en mesothelioom

L&S kondigt stappen aan om te beschermen tegen asbest en mesothelioom

Lewis en Sholnick hebben aangekondigd dat enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunnen worden genomen om risicovolle situaties met betrekking tot asbest en mesothelioom te voorkomen.

Mesothelioom is een zeldzame vorm van kanker veroorzaakt door blootstelling aan asbest. Het verwijst specifiek naar een kankergezwel waarbij de mesotheelcellen van een orgaan betrokken zijn, meestal de longen of de buik. Ondanks dat het is geclassificeerd onder de vrij brede categorie kanker, is mesothelioom echter om een ​​aantal redenen uniek.

Ten eerste is er de enorme verwoesting van de ziekte en het onvermogen van moderne medische technieken om het ontstaan ​​ervan aanzienlijk te vertragen of te genezen. Ongeveer 75% van de patiënten sterft binnen 18 maanden na de eerste tekenen van de ziekte.

Ten tweede is de lange latentieperiode tussen blootstelling aan de oorzaak van de ziekte, asbest en het ontstaan ​​ervan. Latency loopt van 15 tot 50 jaar, wat betekent dat een persoon mogelijk meer dan een halve eeuw aan asbest is blootgesteld voordat de eerste ernstige tekenen van de ziekte zich manifesteren. De gemiddelde gerapporteerde latentie is echter ongeveer 35-40 jaar.

Voorzorgsmaatregelen

Vanwege de verwoestende aard van de ziekte en omdat we kunnen wijzen op een enkele bron, blootstelling aan asbest, is er voor alle personen een belangrijke reden om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om samentrekking van de ziekte te voorkomen. Hoewel zeker geen stappen kunnen worden genomen om het risico op blootstelling aan asbest volledig te elimineren, kunnen enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen worden genomen om situaties met een hoog risico te voorkomen.

Een verantwoordelijke ouder moet bijvoorbeeld contact opnemen met het plaatselijke schooldistrict van hun kinderen. In 1986 keurde het Congres de Asbestos Hazard Emergency Response Act goed, die openbare en particuliere non-profitorganisaties vereiste om hun gebouwen te inspecteren op asbesthoudend materiaal. Desondanks hebben een onnoemelijk aantal scholen niet de nodige maatregelen genomen om de mogelijkheid van blootstelling aan asbest te elimineren of is het werk raar gedaan.

Slechts twee jaar geleden bleek een schooldistrict in New York een hoog asbestniveau te hebben, ondanks het feit dat een aannemer de dreiging slechts vijf jaar eerder had “verwijderd”.

Bij nader onderzoek was de gebruikte aannemer echter al meerdere keren aangehaald voor het doen van werk dat niet voldoet aan de code in soortgelijke asbestverwijderingsprojecten.

Bijgevolg moeten de betrokken ouders eerst contact opnemen met het schooldistrict van hun kinderen om een ​​kopie van de documentatie te ontvangen waarin staat dat inderdaad de juiste stappen zijn genomen om asbest uit het gebouw te verwijderen. Ouders moeten vervolgens een beetje eigen onderzoek doen via internet en het Better Business Bureau om ervoor te zorgen dat de ingehuurde aannemer een uitstekende staat van dienst heeft.