Kinderen die risico lopen op mesothelioomkanker

 Kinderen die risico lopen op mesothelioomkanker

Eind 2007 ontdekte de Asbestos Disease Awareness Organization (ADAO) dat met asbest besmet speelgoed de schappen van duizenden speelgoedwinkels in het hele land had bereikt. Met name de CSI-vingerafdrukonderzoekskit, die in China werd gemaakt, bleek asbest te bevatten in het witte en glimmende poeder.

Hoewel de productie van het speelgoed is stopgezet, ging een artikel uit The New York Times in april 2008 in op het bijna vergeten incident. De ADAO heeft bij de Superior Court in Los Angeles een rechtszaak aangespannen tegen CBS Corporation, Planet Toys Inc. (fabrikanten van de CSI Fingerprint Examination Kit) en verschillende retailers voor hun specialiteit in de verkoop van het met asbest besmette speelgoed. Gezinnen die door het besmette speelgoed zijn getroffen, moeten ook overwegen een rechtszaak aan te spannen voor de blootstelling van “aanzienlijke hoeveelheden tremolietasbest”.

De ADAO is ook doorgegaan met het testen van andere producten en heeft er verschillende gevonden die asbest bevatten, waaronder extra kinderspeelgoed.

ADAO is een organisatie die gebruikmaakt van vrijwilligers, van wie sommigen rechtstreeks zijn getroffen door asbestgerelateerde ziekten of hebben gezien hoe vrienden en familie aan de ziekten lijden, waaronder mesothelioom. De ADAO fungeert als waakhond voor asbest, hoewel de Environmental Protection Agency (EPA) de wettigheid van schendingen van asbest daadwerkelijk regelt.

Wat is asbest?

Asbest wordt door het federale ministerie van Volksgezondheid en Human Services als kankerverwekkend voor de mens beschouwd en is volgens de EPA een “natuurlijk voorkomend, vezelachtig silicaatmineraal”. Asbest wordt dodelijk wanneer microscopische vezelbundels binden en in de lucht komen.

Bij inademing kunnen de resultaten dodelijk zijn en het lichaam van een individu ernstig beschadigen door de ontwikkeling van mesothelioomkanker. Naast mesothelioom kan asbest longkanker of asbestose veroorzaken, waarbij vezelachtig weefsel de longen littekens.

Asbest dat werd gewonnen, werd volgens de EPA in een groot aantal industrieën gebruikt:
* thermische / akoestische isolator gebruikt voor brandbeveiliging
* dakbedekking en gevelbeplating gemaakt van asbestcement
* getextureerde verf- en pleisterverbindingen gebruikt op muur- en plafondverbindingen
* kunstmatige as en sintels voor gasgestookte haarden
* kachelpads
* vinyl vloertegels, vloeren en lijmen
* asbestdeken of tape voor warmwater- en stoomleidingen
* olie- en kolenovens

Speelgoed dat door asbest is aangetast

Het opsporen van asbest kan een moeilijk proces zijn omdat het vaak over het hoofd wordt gezien, vooral omdat het niet langer een veelgebruikt ingrediënt is bij het maken van producten, hoewel het in één keer het geval was. De ADAO heeft duizenden producten getest op de besmetting van asbest in speelgoed en reguliere producten. Momenteel hebben ze vastgesteld dat verschillende speelgoed sporen van asbest hebben gehad, waaronder:
* CSI Vingerafdrukonderzoekskit
* Ja-Ru Toy Clay (te vinden onder drie varianten van het product)
* Art Skills & # 39; Clay Bucket (asbest gevonden in zes kleuren klei)

Daarnaast zijn er verschillende andere producten die de ADAO heeft gevonden met asbestsporen die niet direct verband houden met kinderspeelgoed, maar die nog steeds de gezondheid van een kind kunnen beïnvloeden. Zelfs talk babypoeder zou asbestvezels bevatten. Andere producten die zijn gevonden met asbestverontreiniging, volgens de ADAO, zijn onder meer:
* Scotch High Performance en All Weather Duct-tapes
* DAP Crack Shot Spackling Paste
* DAP 33 Vensterbeglazing
* Gardner Lekstopper

De organisatie ontdekte ook dat haarrollers, verwarmingsplaten, poedervormige reinigingsmiddelen en kleine apparaten het risico liepen de volksgezondheid met asbestvezels nadelig te beïnvloeden. De organisatie merkte op dat deze producten allemaal worden verkocht bij nationale winkelketens, waaronder:
* Walmart
* Costco
* Speelgoed “R” Us
* Doe-het-zelf-zaak
* Lowe & # 39; s
* Macy & # 39; s
* Bed Bath & Beyond
* CVS

Consumer Affairs, een op internet gebaseerd consumentennieuws en informatiecentrum, gaf de volgende tips om ouders, familieleden en vrienden te helpen bij het kopen van speelgoed voor kinderen, om kinderen beter te beschermen tegen blootstelling aan asbest. De lijst bevat het volgende:
* Wees een waakzame shopper en lees alle waarschuwingen die kunnen bestaan ​​uit het breken van speelgoed, kleine onderdelen of brand- en verstikkingsgevaar.
* Lees productrecensies die zowel door onafhankelijke panels als door consumenten zijn gedaan.
* Onderzoeksinformatie over de meest recente terugroepacties van producten.
* Inspecteer speelgoed; Alle speelgoed dat kapot is, moet worden weggegooid.
* Onderzoek hoe, waar en wanneer een product is gemaakt.

Wat te doen als uw kind wordt blootgesteld aan asbest

Als een kind wordt blootgesteld of misschien zelfs is blootgesteld aan asbest dat tremoliet bevat, is het absoluut noodzakelijk dat onmiddellijk medische hulp wordt ingeroepen. Vanwege de aard van door asbest veroorzaakte aandoeningen, als een kind wordt blootgesteld aan asbest en onbehandeld blijft alsof alles in orde is, kunnen ze jaren later mesothelioomkanker krijgen, daarom is onmiddellijke medische zorg raadzaam.

Omdat blootstelling aan asbest bij kinderen als uiterst vermijdbaar wordt beschouwd, kan het ontwikkelen van een rechtszaak voor geleden schade een noodzakelijke stap zijn. Slachtoffers moeten een ervaren mesothelioom-advocaat vinden om meer te weten te komen over het ontwikkelen van een rechtszaak over mesothelioom.

Copyright (c) 2008 Katie Kelley