Kanker die kanker veroorzaakte bij inademing in gebouwen die in Istanbul waren verwoest, werd gedetecteerdBijna een derde van de ingestorte gebouwen in Kadıköy, waar de stedelijke transformatie in Istanbul intens is, werd ontdekt als kankerverwekkend asbest. Gemeente Kadıköy bepaalde dat de schadelijke afvalstoffen vóór de sloop moeten worden schoongemaakt.

In Kadıköy, waar de stedelijke transformatie in Istanbul intens is, werd kankerverwekkend asbest gedetecteerd in bijna een derde van de ingestorte gebouwen. In de afgelopen anderhalf jaar werden 1.517 bouwplaatsen geïnspecteerd en in totaal werd 498 en een halve ton asbest verwijderd. De gemeente Kadıköy in Istanbul werd de eerste gemeente die stappen ondernam met betrekking tot de asbestbedreiging die nauw verband houdt met de volksgezondheid. Met de regelgeving die in 2015 in het district werd geïmplementeerd, werd de voorwaarde om te worden gesloopt van asbest en schadelijk afval naar de te slopen gebouwen gebracht.

SLOOPLICENTIE WORDT NIET ZONDER RAPPORT GELEVERD

In het kader van de aanvraag verstrekt de gemeente Kadıköy, die tot op heden 498 en een halve ton asbestafval heeft verwijderd, geen vergunning voor het slopen van gebouwen zonder ‘asbest schoon rapport’. nieuws

http://haberler.com/istanbul-da-yikilan-binalarda-solundugunda-9676940-haberi/.