ITP0001 – iPhoto 08 – InleidingIn deze allereerste aflevering van de iTutorPodcast werpen we een inleidende blik op iPhoto08. iPhoto08 is een onderdeel van de iLife applicatie suite die standaard geïnstalleerd staat op iedere nieuwe Macintosh. Het is het ideale programma voor het beheren, bewerken, organiseren en delen van uw digitale fotobibliotheek.

Allereerst leren we wat de verschillende onderdelen zijn van de GUI of gebruikersinterface. We nemen de Bronlijst onder de loep, alsook het weergave gebied, de informatie panelen en de verschillende toolbars.

Daarna leren we hoe we foto’s kunnen importeren in onze foto bibliotheek. Zo zien we niet alleen hoe we foto’s direct van onze digitale camera kunnen importeren, maar ook hoe we foto’s kunnen importeren die al ergens op onze macintosh staan, en hoe we eventueel ook foto’s kunnen importeren vanuit Aperture.

We bekijken ook even hoe iPhoto het importeren van dubbele foto’s afhandelt.

Tijdens het import proces staan we ook even stil bij de Gebeurtenissen. Gebeurtenissen of events is iets nieuws in iPhoto08, en kan heel handig zijn bij een eerste organisatie van uw foto’s. We leren hoe we gebeurtenissen kunnen aanmaken en hoe we ze een naam en omschrijving kunnen geven, hoe we onze gebeurtenissen kunnen opsplitsen in nieuwe gebeurtenissen, en hoe we gebeurtenissen kunnen samenvoegen.

Na het import proces kijken we ook even hoe we het kaf van het koren kunnen scheiden. We leren hoe we de slechte foto’s kunnen verwijderen, hoe we de iets mindere foto’s kunnen verbergen, en hoe we foto’s kunnen roteren. .