Is het de moeite waard om te investeren in een asbestonderzoek?

 Is het de moeite waard om te investeren in een asbestonderzoek?

Als u vermoedt dat er asbest in uw gebouw aanwezig is, is het essentieel dat dit goed wordt onderzocht door een volledig erkend bedrijf. Enquêtes zijn in het VK een wettelijke vereiste voor veel niet-binnenlandse structuren, maar zelfs als dit niet wettelijk verplicht is, is een enquête een goed idee om ervoor te zorgen dat iedereen begrijpt waar ze mee te maken hebben en wat de beste aanpak is.

Er zijn 3 soorten asbestonderzoeken beschikbaar. Hieronder vindt u een overzicht van wat u van elk type kunt verwachten:

Type 1 is een visuele inspectie van het gebouw en is de goedkoopste en snelste manier om tot rust te komen en toch te voldoen aan de asbestvoorschriften. Aangezien het alleen een visuele inspectie is en er geen monsters worden genomen, wordt aangenomen dat verdacht materiaal asbest bevat.

Type 2 is gedetailleerder. Er wordt een visueel onderzoek uitgevoerd en al het materiaal waarvan wordt vermoed dat het asbest bevat, wordt bemonsterd en geanalyseerd. De laboratoriumtests zullen dan de aanwezigheid van asbest bewijzen of weerleggen, en het rapport zal aangeven wat de beste manier is om verder te gaan. Dit type onderzoek komt het meest voor en is de meest kosteneffectieve manier om aan de asbestwetgeving te voldoen. Het houdt de verwijderingskosten tot een minimum beperkt, aangezien er geen tijd of geld wordt verspild aan de & # 39; voor het geval & # 39; benadering geassocieerd met een type 1 onderzoek.

Type 3 is ook bekend als een & # 39; volledig opdringerige & # 39; onderzoek, en wordt normaal gesproken gebruikt wanneer een gebouw wordt gesloopt of volledig wordt gerenoveerd en de kans groot is dat asbesthoudende materialen worden verstoord. Monsters worden op een meer destructieve manier genomen dan bij een type 2-onderzoek. Zo kunnen panelen, bakstenen en bekledingen worden verwijderd, en worden er meer monsters genomen zodat de locatie en hoeveelheid van al het aanwezige asbest kan worden berekend.

Bij alle onderzoeken ontvangt u een asbestonderzoeksrapport. Deze beschrijven de resultaten en de aanbevelingen van de inspecteur, zodat u de verwijdering van asbest kunt plannen of regelen, of gewoon als bewijs kunt dienen dat u aan de wetgeving heeft voldaan.