Is asbest dodelijk? Het verband verklaren tussen mesothelioom en asbest

 Is asbest dodelijk? Het verband verklaren tussen mesothelioom en asbest

Je hebt misschien het woord asbest gehoord in tv-programma’s, nieuwsprogramma’s of misschien las je het in tijdschriften en boeken. Er zijn veel wetenschappelijke studies die het verband tussen blootstelling aan asbest aantonen, gekoppeld aan sommige gezondheidsrisico’s zoals mesothelioom.

Asbest bestaat uit 6 mineralen die amosiet, actinoliet, chrysotiel, crocidoliet, tremoliet en anthophyllite zijn. Asbest is een zeer nuttig type materiaal, vooral voor industriële doeleinden, maar het is een bekend carcinogeen voor mensen. Het is beroemd om zijn sterkte, hoge weerstand tegen brand, weerstand tegen chemische en elektrische schade en het is ook betaalbaar, maar bij inademing kan het asbestgerelateerde ziekten veroorzaken. Asbest, eenmaal ingeademd, veroorzaakt littekens van de voering van de longen, wat bijgevolg het vermogen van een persoon om te ademen beperkt. Er zijn nog steeds enkele producten die we momenteel gebruiken die asbestgehalte kunnen hebben zonder dat we het weten. Sommige van deze producten zijn tegels, cement, vinylwanden of vloeren, haardroger, popcornpoppers, meststoffen, blusdekens, handschoenen en nog veel meer. Maar weet u dat langdurige blootstelling aan asbest kan leiden tot een ernstige ziekte die mesothelioom wordt genoemd?

Mesothelioom is een vorm van kanker die de bekleding van de organen van het lichaam, inclusief de longen, aantast (pleura mesothalemia). Het is een fatale aandoening en de prognose is ook niet goed. Mensen die deze ziekte hebben opgelopen, zijn mensen die al lang zijn blootgesteld aan asbestvezels. Veel voorkomende tekenen en symptomen van de ziekte zijn hoesten, pijn op de borst en ademhalingsproblemen, piepende ademhaling en plotseling gewichtsverlies. Deze indicaties komen in sommige gevallen meestal niet voor, zelfs niet na 20 of meer jaren van langdurige blootstelling aan asbeststof. Er zijn enkele medische diagnostische examens om mesothelioom te bevestigen, zoals biopsie. Het is waar dat hoe langer u wordt blootgesteld aan asbest, hoe groter de kans dat u mesothelioom heeft. Er zijn echter enkele rapporten die aantonen dat zelfs degenen die in korte tijd aan abestos zijn blootgesteld, kanker hebben ontwikkeld. Het percentage mesothelioom is hoger dan bij degenen die jaren geleden de Amerikaanse strijdkrachten hebben gediend. Dit komt omdat ze abestos hebben gebruikt voor veel militair gereedschap en apparatuur lang voordat ze zich de nadelige gevolgen ervan realiseerden.

Behandelingen voor mesothelioom omvatten straling en / of chemotherapie, chirurgie en immunotherapie. Hoe eerder u de aanwezigheid van de kankercellen detecteert, hoe beter de prognose is. Dus als u toevallig een van de gegeven indicatoren ervaart en u bent blootgesteld aan asbest, raadpleeg dan onmiddellijk uw arts. Diagnostische tests worden onmiddellijk uitgevoerd en als Mesothalioma wordt gedetecteerd, kan de behandeling onmiddellijk beginnen.

Er wordt gezegd dat voorkomen beter is dan genezen en het is eigenlijk waar. Stel uzelf niet bloot aan asbest of ga niet naar plaatsen met een hoger percentage asbestgebruik. Je immuunsysteem speelt ook een grotere rol bij het bestrijden van ziekten, dus zorg er goed voor. Eet gezond en beweeg regelmatig.