Interview wethouder Gerard van As over ThorbeckepleinInwoners en bedrijven uit Alphen aan den Rijn moeten positief gaan denken over de Lage Zijde en vertrouwen hebben in de nieuwe plannen. Dat vindt wethouder Gerard van As. Het is volgens hem een belangrijke voorwaarde om het Thorbeckeplein goed op te knappen.

‘De laatste jaren is het vertrouwen bij een hoop inwoners van onze gemeente beschaamd. Men heeft zich jarenlang geërgerd omdat er niks van de grond kwam. Dit college gaat de zaak omdraaien. We gaan nu echt beginnen en laten zien wat we waard zijn’, zegt Van As.

Volgens Van As hebben sinds zijn aanstelling als wethouder per 1 januari zich meerdere marktpartijen aangediend. Ook heeft de gemeente zelf naar kandidaten gezocht. ‘Uit de geluiden die we van hen horen, is er alle animo om mee te helpen. Zij zijn er voor in.’

‘We zijn allemaal ambassadeur van onze gemeente. Als we ons allemaal positief gaan uitlaten over Alphen, krijgen we een spin-off-effect waardoor veel meer partijen geïnteresseerd zullen zijn in onze gemeente’, roept Van As op.

Het college van burgemeester en wethouders in Alphen aan den Rijn laat het project opsplitsen. Er zal niet langer één projectontwikkelaar het hele gebied op zich nemen. Van As is op zoek naar beleggers, zoals pensioenfondsen: ‘Grote partijen die willen investeren in Alphen.’