Hongerige draak sloopt pand in NieuwegeinDe omwonenden van de Buizerdlaan in Nieuwegein werden begin november 2019 op de hoogte gebracht van de sloop- en asbestsanering van het markante glazenkantoorgebouw Buizerdlaan 12. Het kantoorpand, met een grondoppervlakte van 5.928 m2 en een kantoorvlak van 3.462 m2 werd gebouwd in 1983. De Zwolsche Algemeene, later Allianz, waren de huurders. De laatste periode maakte het ING landelijk trainingscentrum nog gebruik van de ruimte in de wijk de Doorslag.

In het spiegelgebouw aan de Buizerdlaan werkten tijdens de hoogtijdagen gemiddeld 600 medewerkers. De laatste jaren stond het stervormige gebouw al een aantal jaren leeg.

Dit markante glazen gebouw was representatief en architectonisch een topper voor Nieuwegein. ‘Een gemis voor de gemeente en bewoners’ aldus Wim van Wijk eerder tegenover onze redactie. Enkele omwonenden gaan de sloopwerkzaamheden volgen en brengen u regelmatig op de hoogte met een ode over dit karakteristieke gebouw op De Digitale Stad Nieuwegein.

Dinsdag 21 januari jl. trok Bart van Rooijen voor de tweede keer eropuit met zijn camera om onze lezers een impressie te geven van de sloopwerkzaamheden van het markante gebouw aan de Buizerdlaan. En wees eerlijk …………. in de mist is de sloopmachine net een hongerige draak die gulzig het pand verorberd.