Hoe lage niveaus van asbest in uw dagelijkse omgeving te voelen. (Deel II)

 Hoe lage niveaus van asbest in uw dagelijkse omgeving te voelen. (Deel II)

De meeste mensen vinden het moeilijk te geloven dat een klein stofmateriaal, te klein om te zien, zo’n verwoesting kan veroorzaken bij het menselijk lichaam.
Als bouwvakker heb ik misschien een voordeel bij het identificeren van de materialen die dit residu afwerpen, maar dit maakt me ook kwetsbaarder voor de effecten ervan. Dit geeft me op zijn beurt de stimulans om te doen wat nodig is om het te vermijden of het misschien zelf af te werpen als ik per ongeluk contact zou maken vanuit een aantal situaties.

Hoe bepaal ik dat ik per ongeluk contact heb gemaakt met het residu?

Om te beginnen is wat je moet begrijpen: “dit materiaal is licht genoeg om lang in de lucht te blijven, het is erg droog en statisch, het kan een bitterzoute smaak in je mond achterlaten, het kan irriterend zijn voor de ogen en sinussen en het hecht aan de haren op uw huid en hoofd en laat een statisch gevoel over uw hele lichaam achter (soms is dit gevoel subtiel en andere keren is het uitgesproken, afhankelijk van het type asbestmateriaal dat het kwam van en de hoeveelheid stof waarmee je contact hebt opgenomen.) “Gecombineerd met de vele toevallige ontmoetingen van dit materiaal, vormt dit een interessante uitdaging waarvoor maar weinigen bereid zijn te beginnen.

Als je klaar bent om deze uitdaging aan te gaan, moet je de eerste stap om verlichting van deze sensatie te krijgen de kleding verwijderen en isoleren die je droeg en grondig douchen. Na het aankleden is de volgende logische stap om terug te gaan en de items en locaties te identificeren waarmee u contact hebt gemaakt tussen het moment waarop u contact maakte met het residu en het punt waar de kleding werd afgeworpen. Als dit vaste voorwerpen waren, kunnen ze worden schoongeveegd met wegwerphanddoeken en water of een sprayreiniger zoals sinaasappelreiniger. Als het stoffen oppervlakken waren zoals stoffen autostoelen of meubels, is de eenvoudigste methode grondig stofzuigen met een stofzuiger met een hepa-filter.

Vervolgens komt de keuze om de kleding weg te doen of te proberen ze schoon te maken. Als je ze in een kledingwasser probeert te wassen, is één wasbeurt niet genoeg. Het is ook belangrijk om ze gescheiden van andere kleding te wassen. Katoenen kleding zal uiteindelijk opruimen, waar polyester of nylon misschien nooit van dit residu komen.

Gezien de eerdere informatie om waar te zijn, ziet men al snel de logica in alleen katoenen kleding te dragen en zich bewust te zijn van het pad dat u volgt nadat u contact hebt opgenomen met vermoedelijke situaties.

Als deze routine je niet in het minst interesseert, heb je waarschijnlijk geen prikkel om het te volgen.

Als u lijdt aan een van de volgende kwalen die ik heb kunnen associëren met een ongelukkig contact met asbeststof, kunt u deze routine proberen alleen om te zien of de toestand verdwijnt.

Elk binnendringen van dit stof in de luchtwegen kan irritatie veroorzaken, zoals de sinussen, notrils, eustation tube, achterkant van de keel, bronciale buizen of zelfs tot aan de maag. Bijgevolg kunnen ziekten, zoals keelpijn, keelontsteking, toncilitis, sinusinfecties en binnenoorinfecties allemaal hun begin hebben met niet-aflatende irritatie veroorzaakt door asbestresten. Irritatie van de bronciale buizen kan het begin zijn van broncitis en longontsteking. Een zuur of pijnlijk gevoel in de isofigus, dat brandwonden kan nabootsen, is een ander gevolg van blootstelling.

De ogen en het buitenoor kunnen ook last hebben van blootstelling
roze ogen en vervaging, evenals buitenoorinfecties. Dit is een ander vochtig gebied waar fijn stof kan worden opgelost in lichaamsvloeistoffen. Terwijl deze vloeistoffen opdrogen, blijft het fijne asbestresidu het omliggende weefsel vernietigen, wat irritatie en reacties van het immuunsysteem veroorzaakt.

Het grootste aangetaste oppervlak is de huid. Er zijn veel verschillende effecten te zien, afhankelijk van de locatie. Het gezicht en de schouders worden vaak aangetast door acne, als die persoon daar vatbaar voor is. Asbestvezels worden ingebed in de grote poriën
en veroorzaken constante irritatie en uiteindelijk infectie door de acne-bacterie die gewoonlijk op de huid aanwezig is. Andere delen van het gezicht waar contact met een hoed, kussen of zelfs haar dat is ingebed met een bepaald niveau van asbestresten kan tekenen van acne vertonen. Andere gebieden kunnen iets hebben, van een droge, barstende huid tot contactdermatitis of zelfs schimmelinfectie.

Ik heb ook athelete & # 39; s voet gevonden om een ​​toevallige wandeling te volgen door een gebied dat recent is ontdaan van asbesttegels. De schoenen raken ingebed in de stof door de hoeveelheid asbeststof die achterblijft in de mastieklijm en poreus beton. Het dragen van deze schoenen zorgt ervoor dat de huid van de voeten en tenen kwetsbaar wordt voor schimmelinfecties, zoals atheletes-voet. Een deel van dit stof is ook op weg naar andere delen van het lichaam, elk met hun eigen verhaal over een compromis van het immuunsysteem.

Dit is gewoon een andere dag in het leven van het lichaam dat wordt blootgesteld aan lage niveaus van asbestresten die worden aangetroffen in een aantal situaties die we moeten vermijden wanneer ze worden herkend.