Hoe asbestverwijdering correct te doen

 Hoe asbestverwijdering correct te doen

Bij een onjuiste behandeling kan asbest gevaarlijk zijn vanwege de aard van asbestvezels en het gemak waarmee ze in de lucht kunnen worden afgegeven. Het is belangrijk dat u procedures voor veilig hanteren, opslaan en verwijderen van asbest volgt om het risico op asbestgerelateerde ziekten bij u of de mensen om u heen te minimaliseren. Dit artikel richt zich op de soorten asbest die veel voorkomen in woonhuizen.

Wanneer u asbest uit uw huis verwijdert, breek het dan niet in kleinere stukjes om in zakken of bakken te passen. Hierdoor komen gevaarlijke vezels in de lucht.

Zodra u asbestproducten uit uw huis hebt verwijderd, moet u het afval nat maken en vochtig houden om het vrijkomen van stof en vezels tot een minimum te beperken. Daarbij is het belangrijk om te onthouden dat je niet te veel water gebruikt, zodat de afvoer in de riolering terechtkomt. Als het eenmaal nat is, moet u het afval afdekken met stevig plastic en vastzetten met sterk plakband. Dit zorgt ervoor dat er geen stof kan ontsnappen.

Het asbest moet veilig worden opgeslagen in een gebied uit de buurt van andere soorten afval om ongeoorloofde toegang ertoe te minimaliseren. Eenmaal opgeslagen, moet u ernaar streven om het zo snel mogelijk van de site te verwijderen en weg te gooien.

Als u van plan bent om een ​​afvalbak te gebruiken om het asbestafval dat u uit uw huis haalt op te slaan, moet u ervoor zorgen dat de bak volledig is bekleed met stevig plastic voordat u er asbestafval in doet. Zoals besproken, moet dit afval ook vochtig worden gehouden. Het is belangrijk dat u de container niet te vol doet en ervoor zorgt dat de bak afgedekt en beveiligd is wanneer deze vol is.

Informeer bij uw gemeente of u een vergunning nodig heeft om asbestafval te vervoeren. In sommige rechtsgebieden is het illegaal om zelf asbest te verwijderen, laat staan ​​om het te vervoeren, dus zorg ervoor dat u weet welke wetten op u van toepassing zijn voordat u een asbestverwijderingsproject start.

Als u het mag vervoeren, zorg er dan voor dat u het asbestafval nat heeft gemaakt en veilig heeft verpakt voordat u het in uw voertuig laadt. Breng het alleen naar stortplaatsen die asbestafval legaal accepteren. Uw lokale autoriteiten kunnen u informeren over de dichtstbijzijnde stortplaats. Nadat u het afval heeft gedumpt, moet u ervoor zorgen dat er geen resterend asbestafval in uw voertuig achterblijft.