Hevige BRAND bouwterrein nieuwe ambassade Verenigde Staten aan het John Adams ParkOp 7-10-2016 heeft er een heftige brand gewoed op het terrein van de ambassade van de Verenigde Staten.
De brand is in een container begonnen en daarna zijn loodsen met isolatie materiaal ook in brand gevolgen.

Volgens Regio 15:
Bron:
Wassenaar – Vanmiddag heeft er een flinke brand gewoed op het bouwterrein van de nieuwe ambassade van de Verenigde Staten aan het John Adams Park, langs de Leidsestraatweg en schuin tegenover het Louwman museum.

De brand is om even na drie uur ontstaan in dan wel bij een grote bouwcontainer op een terrein dat een stuk van de eigenlijke nieuwbouw af ligt. Er worden daar onder meer bouwmaterialen opgeslagen.

Rondom de bouwcontainer zijn daarna onder andere loodsen met opgeslagen isolatiemateriaal in brand geraakt. Dit alles veroorzaakte een dikke zwarte rookkolom die zelfs tot in Rotterdam was te zien, en die over de wijk Benoordenhout van Den Haag heen trok. De brandweer heeft daarom geadviseerd om benedenwinds ramen en deuren te sluiten.

Om de brand te kunnen bestrijden zijn er twee tankautospuiten ingezet; dit met name vanwege de waterwinning. Er werd daarom opgeschaald naar ‘middelbrand’.

De werkzaamheden op het bouwterrein zijn gelijk stilgelegd, en de bouwvakkers zijn geëvacueerd. De Adviseur Gevaarlijke Stoffen van de brandweer is ter plaatse geweest. Er is echter nog niets bekend over eventuele gevaarlijke stoffen.

Bij de brand zijn geen gewonden gevallen. Rond vijf uur is het sein ‘brand meester’ gegeven.