Het risico op kanker neemt af in het 5e jaar van afscheid van sigaretten – ANKARA– Sigaret veroorzaakt longkanker – Prof. Dr. Ulku Yilmaz röportajsigara om afscheid te nemen van de afnemende risico op kanker in de 5e – Turkije Respiratory Research Association Vice President Prof. Dr. Ülkü Yılmaz: – “Er is een duidelijke afname van de risicografiek in het 5e jaar na het stoppen met roken, na het 15e jaar is er een risicoreductie van 80 – 90 procent.” – “Houd er ook rekening mee dat dit risico de grafische kenmerken van een niet-rokende persoon nooit zal verminderen.” – Turkije is Respiratory Society (TRS) vice-voorzitter Prof. Dr. Ülkü Yılmaz zei: “Er is een duidelijke afname van de risicografiek in het 5e jaar na het stoppen met roken, na het 15e jaar is er een risicoreductie van 80 – 90 procent.” zei hij.
Yılmaz zei tegen de AA-verslaggever dat longkanker op de tweede plaats komt na prostaatkanker bij mannen en borstkanker bij vrouwen.

Yılmaz benadrukte dat 1,8 miljoen mensen wereldwijd zijn gediagnosticeerd met longkanker en dat 1,6 miljoen mensen het leven hebben verloren als gevolg van de ziekte, volgens cijfers van 2012, dat het aantal nieuw gediagnosticeerde gevallen van longkanker in de wereld tegen 2025 2,5 miljoen zal bedragen.
professor Dr. Yılmaz merkte op dat roken de belangrijkste factor is bij de ontwikkeling van longkanker en zei dat een persoon die tabak gebruikt 10 tot 30 keer meer kans heeft om longkanker te krijgen dan de persoon die zijn hele leven niet heeft gerookt.

Yılmaz zei dat dit risico tot 30 procent stijgt bij zware rokers: “Een niet-roker heeft een lager risico op het ontwikkelen van longkanker dan 1 procent. Het risico op kanker hangt nauw samen met het aantal sigaretten, de rooktijd. Bovendien is de leeftijd waarop gerookt wordt “Het teer- en nicotinegehalte van sigaretten, of ze nu wel of geen filters bevatten, hangt nauw samen met het risico op het ontwikkelen van kanker.” hij sprak.
– “Het risico wordt verminderd met 20 – 90 procent bij stoppen met roken.” Yilmaz wees erop dat het risico op het ontwikkelen van kanker na het roken afneemt. “Het risico begint snel te verminderen met het stoppen met roken. Hoewel de risicografiek in het 12e jaar duidelijk afneemt, is er na het 15e jaar een risicovermindering van 80 – 90 procent. Benadrukkend dat passieve blootstelling aan sigaretten ook een belangrijke factor is bij de ontwikkeling van kanker, onderstreepte Yılmaz dat alle tabak en tabaksproducten een dodelijk gezondheidsrisico inhouden. Yılmaz zei dat een perceptie als voorbereiding verkeerd is, “Elektronische sigaretten zijn nooit een methode om longkanker te voorkomen of te stoppen met roken. Absoluut niet-medische methoden mogen niet worden gebruikt.” zei hij.
Yılmaz verklaarde dat omgevingsfactoren ook effectief zijn bij de ontwikkeling van kanker en stelde dat asbest, radon, gassen die tijdens het koken en verhitting ontstaan ​​en luchtverontreiniging belangrijke factoren zijn.

http://beyazgazete.com/video/webtv/saglik-6/sigaraya-vedanin-5-yilinda-kanser-riski-de-azaliyor-ankara-557979.html .