Het “prachtige” gebruik van asbest – verbazingwekkende uitvindingen | Britse PathéDE DINGEN DIE WOW WOW – DE MAAND VAN GEWELDIGE UITVINDINGEN OP BRITISH PATHÉ (AUGUSTUS 2015): Journaal van de week: het “prachtige” gebruik van asbest (1942).

Een blik op hoe asbest wordt gevormd en op welke verschillende brandveilige goederen het kan worden gemaakt. Een van de vele uitvindingen die we nu misschien nogal gevaarlijk vinden!

Hier is de volgende film in onze afspeellijst met gevaarlijke uitvindingen:

(Film-ID 1554.22)

ELKE MAAND EEN NIEUW THEMA!
Elke maand vertellen een reeks nieuwe uploads en afspeellijsten het verhaal van een bepaald onderwerp via archiefbeelden. Laat ons weten welke thema’s je zou willen zien door een reactie achter te laten of contact met ons op te nemen op sociale media.

HET VERHAAL VAN BRITISH PATHÉ
Vóór televisie kwamen mensen naar bioscopen om het nieuws te bekijken. British Pathé liep voorop in de filmjournalistiek en vermengde informatie met amusement tot een populair effect. In de loop van een eeuw documenteerde het alles, van grote gewapende conflicten en seismische politieke crises tot de merkwaardige hobby’s en excentrieke levens van gewone mensen. Als het gebeurde, filmde de Britse Pathé het.

Nu beschouwd als het beste nieuwsarchief van de wereld, is British Pathé een schatkamer van 85.000 films die ongeëvenaard zijn in hun historische en culturele betekenis.

ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN

EEN VIDEO VAN BRITISH PATHÉ. ONTDEK ONZE ONLINE KANAAL, BRITISH PATHÉ TV. HET ZIT VOL GROTE DOCUMENTAIRES, FASCINERENDE INTERVIEWS EN KLASSIEKE FILMS.

VOOR LICENTIE-AANVRAGEN BEZOEK

British Pathé vertegenwoordigt ook de historische collectie van Reuters, die meer dan 136.000 items bevat van de persbureaus Gaumont Graphic (1910-1932), Empire News Bulletin (1926-1930), British Paramount (1931-1957) en Gaumont British (1934- 1959), evenals Visnews-content van 1957 tot eind 1984. Alle beelden zijn te bekijken op de Britse Pathé-website.