GMO soja vloek of zegen | NCRV Altijd Wat 25 mrt 2014



Genetisch gemodificeerd eten: vloek of zegen?

Argentijnse bossen moeten wijken voor ons vlees

Een reportage over een van de verborgen krachten achter ons spotgoedkope lapje vlees: genetisch gemodificeerde soja. Dit eiwitrijke wondermiddel wordt verwerkt in veevoer. Nederland is met zo’n 8 miljoen ton per jaar Europees kampioen soja invoeren, vooral afkomstig uit Argentinië. Door soja is de kiloknaller altijd in de aanbieding. Maar de gevolgen van de grootschalige teelt van sojabonen in Zuid-Amerika zijn ernstig. Ontbossing, milieuschade en Indianen die verdreven worden van hun land. Een reportage over de werkelijke prijs die we met z’n allen betalen voor ons vlees.

http://altijdwat.ncrv.nl/nieuwsblogs/genetisch-gemodificeerd-eten-vloek-of-zegen

Vanaf 22.14 Mark Lynas; van activist naar spreekpop van big agro. Lees meer op: www.spinwatch.org/index.php/issues/science/item/5450.

Zie ook Trouw 25 maart 2014:
www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/3622015/2014/03/25/Alternatief-voor-industriele-landbouw-maar-wel-grootschalig.dhtml

Ook vooraanstaande wetenschappers plaatsen vraagtekens bij het gebruik van ggo’s:
www.dewereldmorgen.be/artikel/2014/03/26/kritische-ggo-wetenschappers-onder-vuur .