Foto’s bewerken met PicasaPicasa is Google’s applicatie waarmee je foto’s beheert en onderwerpt aan snelle, maar effectieve bewerkingen. Het verwijderen van rode ogen op een portretfoto is er bijvoorbeeld 1 van en in deze video laten we je zien hoe je met Picasa je foto retoucheert.

Om te beginnen selecteer je met een dubbelklik een foto uit jouw bibliotheek. Nu verlaat je automatisch ‘t album-overzicht en kom je in het scherm voor bewerking terecht. Aan de linkerkant zie je 3 tabs voor Basisbewerking, Afstellen en Effecten. Onder Basisbewerkingen vind je een aantal simpele maar zeer effectieve instrumenten, waaronder de functie voor rode-ogenreductie.

Klik op Rode ogen en Picasa herkent de kijkers in de afbeelding en corrigeert meteen de kleur. Het enige dat je nu nog hoeft te doen is op de knop Toepassen klikken en klaar is kees. Met de andere knoppen onder Basisbewerkingen kun je de foto bijsnijden, tekst invoegen of automatisch het kleurenschema van de afbeelding wijzigen.

Onder de tab Afstellen, vind je geavanceerdere opties en speel je zelf met licht…………en schaduw.

Kant-en-klare bewerkingen voor je afbeeldingen vind je onder Effecten. Hier geef je met Sepia de foto een antieke touch. Ben je niet zo retro ingesteld maar hou je wel van kleurtje, dan gebruik je de Tint-functie om de foto op te leuken. .