Focaccia



Ingrediënten:r
r
350 gr bloemr
20 gr verse gistr
5 gr suikerr
5 gr zoutr
210 ml lauw waterr
olijfolier
r
bereidingr
r
bloem, gist, suiker, 1 el olijfolie en water mengen. Zout later toevoegen. Mengen tot mooi los deeg.r
r
Ongeveer 15 minuten laten rusten onder plasticr
r
Daarna kneden, zodat de eerste lucht er weer uit is.r
r
Bakpapier op plaat en deze in smeren met olijfolie. Een beetje bloem op het werkblad uitstrooien en het deeg uitrollen.r
r
Op de bakplaat leggen en afdekken met plasticfolie dat ook aan een kant is ingesmeerd met olijfolie. De kant met olijfolie op het deeg leggen en op een warme plaats laten rijzen. Ca 25 minuten.r
r
Het plastic verwijderen (niet weggooien). Het deeg met de vinger r
in duwen, gaatjes maken en weer afdekken met het folie en op een warme plaats laten rijzen (dubbele hoogte, ca 15 minuten)r
r
Bestrooi het deeg met grof zeezout (1 el), Italiaanse kruiden (rozemarijn, oregano), maar kan ook met kleine tomaatjes, knoflook, pittige worst etc. (gebruik je fantasie)r
r
Over voorverwarmen op 200 gr. r
r
Bakken gedurende 20-25 minuten, tot het brood mooi van kleur is.r
r
Smakelijk eten .