FIRESTONE WORLD BESTOS COMPANY ASBESTOS BRAKE PADS PROMO FILM “STOPPING POWER” 1950 TRUCKS 65344Stopping Power is een film van de World Bestos Company die laat zien hoe hun remvoeringsproducten worden vervaardigd. De film begint met beelden van halve finales en andere grote vrachtwagens die op snelwegen rijden. Een aantal auto’s uit het begin tot het midden van de twintigste eeuw rijdt over een landelijke weg (01:05) terwijl de verteller het heeft over de evolutie van het remmen. De componenten van een remsysteem staan ​​op een tafel (02:11). In het World Bestos-lab testen ingenieurs remonderdelen (02:44). De film toont vervolgens het bedrijf dat remvoering produceert (03:29). Een persoon breekt asbest af (03:48), dat wordt gebruikt voor het breken van voering. De film toont vervolgens een asbestmijn (03:54) nabij Quebec, Canada; gevolgd door het proces van het breken en zeven van het asbest om het in de vezelvorm te krijgen die nodig is voor de remvoering. Er is een opname van de andere chemicaliën en mineralen die worden gebruikt bij het maken van onderlegplaten (04:41). Een medewerker mengt de ingrediënten in een fabriek (05:10) en een andere medewerker test het gemengde monster op kwaliteitscontrole (05:35). Mannen gieten het mengsel in voorgevormde mallen voor zware breuklijnblokplaten (06:05), die vervolgens door een machine in grote platen worden geperst. De vormplaten worden voorgehard in een andere machine (06:40). Gesneden blokken van de plaat bewegen langs een transportband (07:47). Ze worden vervolgens gemalen op de productielijn. Een man inspecteert de eindproducten (08:20). De film toont vervolgens het proces van het maken van hoogwaardige bekledingen voor personenauto’s (08:40): arbeiders maken planken, die vervolgens worden gesneden, gemalen en opnieuw gesneden (09:49) tot de voorgeschreven lengte. De laatste voeringen worden uitgehard in een oven (10:05). De inventaris wordt opgeslagen in een magazijn (10:40). De wegbekleding wordt uitgehard en verwerkt tot rollen (10:58). De producten worden verpakt op een verpakkingsassemblagelijn (12:30). De film toont vervolgens een montage van machines die gebruik maken van onderlegplaten, waaronder liften, grasmaaiers, stadsbussen, bouwmachines, mijnbouwapparatuur en 100 ton dumptrucks. In het productontwikkelingslab van World Bestos (14:52) gebruikt een wetenschapper een traagheidsdynamometer om aspecten van breekproducten te testen. Mannen testen de remvoeringen in een auto (16:50) op de Indianapolis Motor Speedway en de film toont beelden vanuit het oogpunt van de linkervoorband. Verder testen vindt plaats op een bergweg in Jennerstown, Pennsylvania (17:42), omdat de afdalingen hier steiler zijn dan waar dan ook. Er zijn weer foto’s van het rijden op de weg vanuit het oogpunt van de linkervoorband.

World Bestos was een merknaam die door Firestone werd gebruikt. In 1971 slaagde de fabrieksfabriek in New Castle, Indiana, niet voor een EPA-test voor deeltjes asbeststof in de lucht.

Asbest is een set van zes natuurlijk voorkomende silicaatmineralen, die allemaal hun gelijknamige asbestvormige gewoonte gemeen hebben: lange (ongeveer 1:20 beeldverhouding), dunne vezelige kristallen, waarbij elke zichtbare vezel bestaat uit miljoenen microscopisch kleine “fibrillen” die kunnen worden vrijgegeven door slijtage en andere processen. Ze staan ​​algemeen bekend om hun kleuren, zoals blauw asbest, bruin asbest, wit asbest en groen asbest. Asbestwinning bestond meer dan 4.000 jaar geleden, maar de grootschalige mijnbouw begon aan het einde van de 19e eeuw, toen fabrikanten en bouwers asbest begonnen te gebruiken vanwege de gewenste fysische eigenschappen. Sommige van deze eigenschappen zijn geluidsabsorptie, gemiddelde treksterkte, betaalbaarheid, en weerstand tegen vuur, hitte en elektriciteit. Het werd gebruikt in toepassingen zoals elektrische isolatie voor bedrading van verwarmingsplaten en in isolatie van gebouwen. Wanneer asbest wordt gebruikt vanwege zijn weerstand tegen vuur of hitte, worden de vezels vaak gemengd met cement of geweven tot stof of matten. Door deze wenselijke eigenschappen werd asbest op grote schaal gebruikt. Het gebruik van asbest bleef gedurende het grootste deel van de 20e eeuw groeien totdat de publieke kennis van de gezondheidsrisico’s van asbeststof in de meeste landen tot een verbod leidde.

Inademing van asbestvezels kan ernstige en dodelijke ziekten veroorzaken, waaronder longkanker, mesothelioom en asbestose (een type pneumoconiose). De bezorgdheid over asbestgerelateerde ziekten in de moderne tijd begon in de 20e eeuw en escaleerde in de jaren 1920 en 1930. In de jaren tachtig en negentig was de handel in en het gebruik van asbest in een toenemend aantal landen sterk beperkt, geleidelijk afgebouwd of verboden.

We moedigen kijkers aan om opmerkingen toe te voegen en vooral om aanvullende informatie over onze video’s te geven door een opmerking toe te voegen! Zie je iets interessants? Vertel mensen wat het is en wat ze kunnen zien door bijvoorbeeld iets te schrijven: ’01: 00: 12: 00 – president Roosevelt wordt gezien met Winston Churchill op de conferentie in Quebec.’

Deze film maakt deel uit van het Periscope Film LLC-archief, een van de grootste historische beeldmateriaalcollecties van militairen, transport en luchtvaart in de Verenigde Staten. Volledig ondersteund door films, dit materiaal is beschikbaar voor licentieverlening in 24p HD, 2k en 4k. Voor meer informatie bezoek