Feiten over asbestverontreiniging

 Feiten over asbestverontreiniging

Sinds de jaren 90 staat asbest bekend als een belangrijke oorzaak van ernstige ziekten zoals pleurale kanker en mesothelioom. Dit komt omdat bouwmaterialen vóór de jaren 90 waren gemaakt van asbest, wat toevallig een geweldig brandwerend materiaal is. Een onderzoek in het Algemeen Ziekenhuis van Wenen bevestigt dat dit gevaarlijke materiaal schadelijke gezondheidsproblemen veroorzaakt.

Bodemverontreiniging door asbest kan op verschillende manieren voorkomen. Om te beginnen hebben gebouwen die vóór de jaren 90 zijn gebouwd en asbestmaterialen bevatten, de grond mogelijk verontreinigd met de dodelijke stof. Een andere manier waarop asbest de grond kan verontreinigen, is door een bovenste grondlaag met de stof in een gebied te plaatsen. Dit gebied is mogelijk eerder gebruikt als stortplaats.

Inzicht in soorten asbest en hun risiconiveaus

Asbest komt in twee categorieën, bros en niet bros. Bros asbest is kwetsbaarder en gevaarlijker dan niet bros. Dit komt omdat het stof en de vezels in het asbest gemakkelijk in de lucht worden afgegeven. Constante inademing van het asbest is zeer schadelijk voor de gezondheid. De effecten treden meestal niet onmiddellijk op, maar na enkele jaren van inademing. Mensen die constant asbeststof en -vezels inademen, lopen uiteindelijk ernstige ziekten op met weinig tot geen genezing die uiteindelijk tot de dood leidt.

Niet-brokkelig asbest, ook wel gebonden asbest genoemd, is minder schadelijk zolang het onverstoord blijft. Om ervoor te zorgen dat het ongestoord blijft, wordt het asbest afgedicht en afgedekt om verontreiniging van stof en vezels te voorkomen. Hiervoor worden ducttape, coating of afdichtingsmaterialen gebruikt.

Het is altijd raadzaam om een ​​expert in te huren om te controleren op het type asbest om de aard, hoeveelheid en niveau van het risico te bepalen dat het voor de mensen in het getroffen gebied met zich meebrengt. Tussen de twee soorten asbest kan worden gezegd dat zodra een deskundige heeft vastgesteld dat het asbest het brosse type is, hij onmiddellijk een verwijderings- en verwijderingsprocedure moet uitvoeren.

Verwijderingsmethoden

Er zijn een aantal methoden om asbestgrondverontreiniging te verwijderen. Een methode is storten waarbij alle verontreinigde grond wordt verwijderd en vervangen door betere grond. Deze methode is een van de meest effectieve, maar ook de duurste. Dit komt omdat er een grote hoeveelheid grond moet worden verwijderd.

Een andere methode is segregatie waarbij een deel van de met de gevaarlijke stof verontreinigde grond wordt behandeld. Deze methode is goedkoper dan storten, omdat in plaats van de grond te verwijderen, deze wordt behandeld. Deze methode bespaart ook geld en tijd.

Beide methoden zijn delicaat en vereisen de vaardigheid van een expert op het gebied van asbestverwijdering. Bij een verkeerde beweging kunnen de asbestvezels in de atmosfeer terechtkomen en kan iedereen zonder geschikte beschermende uitrusting de dodelijke stof inademen. Experts gebruiken ook methoden voor het bewaken van verontreinigde lucht om een ​​beheersplan op te stellen.

Beheer van asbest in de bodem

Ten eerste moeten andere mensen die geen experts zijn in het behandelen van asbestverwijdering het gebied vrijmaken voordat de verwijderingsprocedures beginnen. Vervolgens neemt de deskundige een monster om te testen om het type asbest in de bodem te bepalen. Vervolgens voert hij een verwijderings- en verwijderingsprocedure uit. Bovendien controleert hij ook het asbest in de lucht om manieren te vinden om het te beheersen en te voorkomen dat mensen het inademen.