Families winnen een uitbetalingsovereenkomst voor asbest


Twee families hebben baanbrekende aanspraken op schadevergoeding gekregen nadat dierbaren stierven aan kanker als gevolg van blootstelling aan “laag” asbest.

Het Hooggerechtshof heeft de familieleden van Dianne Willmore en Enid Costello in het gelijk gesteld, die beiden het slachtoffer werden van een kwaadaardig mesothelioom.

De uitspraak zal naar verwachting de weg vrijmaken voor soortgelijke claims van veel andere kankerpatiënten die worden blootgesteld aan “lage niveaus” asbest.

Mevrouw Willmore, uit Noord-Wales, stierf in oktober 2009 op 49-jarige leeftijd, de dag nadat een rechter zei dat ze recht had op een schadevergoeding van £ 240.000.

De moeder van twee kinderen kreeg de kanker nadat ze blijkbaar was blootgesteld aan asbeststof tijdens een leerling aan de Bowring School in Huyton, in de jaren zeventig.

Mevrouw Costello werd ook het slachtoffer van mesothelioom en stierf in januari 2006 op 74-jarige leeftijd. Ze zou tijdens haar secretaresse in een verpakkingsfabriek in Ellesmere Port, asbesthoudend stof hebben ingeademd.

.