Externe operatiecentrum geeft boerderijen afstandsbedieningZitten in een donkere kamer is meer dan 30 verdiepingen boven de straten van het centrum van Houston, VS, een BP windenergie-exploitant kunnen bezoekers vertellen precies hoeveel macht wordt gegenereerd op een windmolenpark zo ver weg als Californië — en wat het weer als daar.Dit is de externe bewerkingen centrum (ROC), waar sommige 800 miljoen afzonderlijke gegevenspunten van BP’s 13 windparken in zeven staten elke maand worden opgeslagen. De massa van informatie kan de externe bewerkingen ploeg nauwlettend in de gaten houden op kritieke en variabele factoren, zoals turbine beschikbaarheid, macht productiecapaciteit, markt prijzen en windsnelheid.
Software verzamelt de gegevens bij elke individuele wind farm, evenals uit weerdiensten en nationale elektrische systeem operatoren als de elektrische betrouwbaarheid Raad van Texas (ERCOT), die vervolgens wordt verzonden naar Houston. Veel van de informatie wordt weergegeven in de vorm van cirkeldiagrammen of bar grafieken op het centrum vijf door 18 meter lange (1,5 x 5 meter lange) felgekleurde schermen — bekend als ‘de muur’. Het trilt op een regelmatige basis, zoals getallen in real-time aanpassen.

“De muur geeft ondernemers zichtbaarheid van wat bij elke wind farm gebeurt er,” zegt David Grant, directeur van externe bewerkingen en SCADA (toezichthoudende controle- en data acquisitie) technologie voor BP windenergie. “We kunnen kijken naar de prestaties van een individuele turbine en vergelijk het met anderen van de zelfde fabrikant op een specifieke windpark of over de vloot; We kunnen herkennen als apparatuur begint te werken buiten een normale parameter en reageren.”
Dankzij een alarmsysteem geconfigureerd inhouse, exploitanten in het ROC bijna onmiddellijk weten van eventuele problemen op het gebied. “Als we een stukje hardware dat reizen uit op een boerderij — of dat is een individuele turbine, netwerkonderdeel, sub-station of meteorologische toren — we zijn gewaarschuwd door een alarm, meestal binnen vijf tot 10 seconden van die gebeurtenis plaatsvindt,” verklaart Tony Tousha, wind operaties specialist.
Met dergelijk toezicht op en de mogelijkheid om over te schakelen van individuele turbines in- of uitschakelen, speelt het centrum een belangrijke rol in het managen van risico’s voor de wind business en onderhouden van naleving van regelgevende agentschappen rond spanningsregeling en elektrische voeding. .