Enkele van de vele symptomen van asbest mesothelioom

 Enkele van de vele symptomen van asbest mesothelioom

Asbestmesothelioom is tegenwoordig de meest voorkomende vorm van mesothelioomziekte. Net als veel andere soorten kanker, blijven veel van de oorzaken onbekend, maar asbest draagt ​​bij tot de vorming van abnormale cellen op de cellen die vele organen, waaronder de longen, het hart en de darmen, bedekken. Pas in de jaren zestig werd er echt een verband gelegd tussen asbest en mesothelioom. In het begin was het asbest alleen gekoppeld aan longziekte. Asbestmesothelioom blijft een zeldzame ziekte, maar er worden elk jaar meer en meer gevallen gediagnosticeerd. In de Verenigde Staten worden ongeveer 2.000 gevallen gediagnosticeerd, terwijl er in het VK ongeveer 2.100 gevallen van asbestmesothelioom per jaar zijn. Asbest is de naam die wordt gegeven aan een groep mineralen die van nature voorkomen. Ze zijn bestand tegen hitte en vuur en worden daarom gebruikt als isolatoren.

Asbest wordt voornamelijk gebruikt in de volgende branches: telefooncentrales, energiecentrales, auto-industrie, huishoudtoestellen, scheepsbouw en in de bouw. Asbestmesothelioom ontwikkelt zich mogelijk pas vele jaren na blootstelling en de jaren kunnen 30 tot 50 jaar zijn. Asbest is er in verschillende categorieën en je vindt er blauw, bruin en wit asbest. De blauwe en bruine werden meestal geassocieerd met de ziekte en werden daarom in veel landen, waaronder het VK, verboden. Het witte asbest wordt nu ook als schadelijk beschouwd. De stof is gemaakt van zeer sterke vezels en kan in de lucht worden gebracht waar iemand ze kan inademen. Het lichaam kan ze niet verdrijven en ze zitten vast in de longen en worden soms ingeslikt. Wanneer ze in uw systeem blijven, zullen ze uw cellen gaan beïnvloeden en langzaam de kanker veroorzaken.

Er zijn zeer veel symptomen van asbestmesothelioom, afhankelijk van het orgaan dat de ziekte beïnvloedt en wanneer ze de longen aantasten, zult u vochtophoping hebben waardoor u buiten adem raakt, zelfs wanneer u zich in een rustpositie bevindt. De ziekte wordt ook gekenmerkt door pijn en het onvermogen om te slikken. Dit leidt weer tot een gebrek aan eetlust en je kunt veel afvallen. Wanneer de ziekte de buik aantast, ervaart u ongemak, een opgeblazen gevoel en darmobstructie. Je hebt ook een slechte spijsvertering en voedingsstoffen bereiken je systeem mogelijk niet op de juiste manier en daarom wordt je immuniteit in hoge mate aangetast. Het is niet zo eenvoudig om een ​​diagnose van de ziekte te stellen, maar een röntgenfoto van de borst of van het getroffen gebied zal de ziekte onthullen. Verder kan een biopsie nodig zijn om te bepalen of de cellen kanker zijn.

Uw medische geschiedenis en de geschiedenis van blootstelling aan asbest zullen ook de sleutel zijn om vast te stellen of u het mesothelioom heeft dat wordt veroorzaakt door asbest. Als u de ziekte heeft, is er behandeling beschikbaar en deze wordt bepaald door de locatie van de kanker. Andere dingen die de behandeling bepalen, zijn in hoeverre de kanker zich heeft verspreid. U kunt een operatie, bestraling of zelfs chemotherapie ondergaan om de ziekte te elimineren. Zorg ervoor dat u naar een gezondheidsinstelling gaat als u vermoedt dat u de aandoening heeft.