Een overzicht van asbest

 Een overzicht van asbest

Hoewel asbest op de juiste manier is belasterd vanwege zijn rol bij het veroorzaken van levensbedreigende en zelfs dodelijke ziekten, is het belangrijk om alles over de stof te begrijpen, zodat u kunt weten hoe het populair werd, waar het zich in uw omgeving zou kunnen bevinden en wat voor soorten aandoeningen die het veroorzaakt. Hoewel asbest sinds de jaren tachtig in de Verenigde Staten is uitgefaseerd, is het nog steeds een zeer reële aanwezigheid, aangezien de diagnose mesothelioom pas in 2016 zou moeten piekeren.

Laten we eerst een korte blik werpen op de geschiedenis van asbest. Het is al duizenden jaren een populaire stof, met een aanwezigheid die zelfs al 3.000 jaar geleden werd geregistreerd als kronkels in levende structuren die te vinden zijn in het hedendaagse Finland. Bovendien waardeerden de oude Grieken en Romeinen de stof ook vanwege zijn vlamvertragende eigenschappen. Zelfs geleerden uit deze tijd merkten echter de gezondheidsrisico’s op die gepaard gaan met langdurige, intense blootstelling aan asbest.

Na een periode van vergetelheid kwam asbest tijdens de industriële revolutie opnieuw tot onze aandacht. Vanwege de behoefte aan isolatiematerialen om te beschermen tegen de exponentieel toenemende aanwezigheid van motoren en motoren, wendden mensen zich tot asbest. Sindsdien verspreidde het zich onder meer in de scheepvaart-, auto- en bouwsector. Het werd ooit in alles gevonden, van vinylvloeren tot toneelgordijnen tot autopakkingen.

Asbest heeft bepaalde eigenschappen die het zo nuttig maken. Ten eerste is het een silicaatmineraal en hebben silicaten een aantal gunstige eigenschappen. Silicaten zijn bestand tegen hitte, vlammen, chemicaliën, elektriciteit en biologische afbraak. Naast deze eigenschappen heeft asbest een aantal unieke eigen kenmerken die hebben bijgedragen aan zijn populariteit. Het heeft een hoge treksterkte en flexibiliteit, waardoor het aan bijna alles kan worden toegevoegd.

Asbest kan echter gemakkelijk worden opgesplitst in een groot aantal microscopisch kleine vezels die in uw lichaam kunnen blijven steken, ongeacht of ze worden ingeademd of ingeslikt. Het lichaam is niet in staat asbestvezels te verteren en af ​​te breken, waardoor ze jarenlang in je lichaam kunnen blijven zitten. Het lichaam vormt knobbeltjes rond de vezels, die kanker en andere ziekten kunnen worden.

Er zijn verschillende aandoeningen die door asbest kunnen worden veroorzaakt, waaronder:

Longkanker

Mesothelioom

Asbestose

Pleurale plaques

Borstvliesuitstroming

Asbestwratten

Nadat ze deze problemen hadden onderkend, begonnen mensen vooral in de jaren zeventig te pleiten voor het verbieden van asbest. Zo heeft de Amerikaanse regering eindelijk bepaalde maatregelen genomen om ons tegen asbest te beschermen. De Environmental Protection Agency vaardigde in 1989 het asbestverbod en de geleidelijke afschaffing uit, om te voorkomen dat het materiaal aan nieuwe producten wordt toegevoegd en oudere producten die al asbest bevatten, worden verspreid.

Helaas kwam dit verbod voor veel mensen te laat. Asbest is nog steeds erg aanwezig in ons leven, in zaken als remblokken en isolatie van huizen voor huizen die vóór de uitfasering zijn gebouwd. Het behandelen van een asbestgerelateerde ziekte kan moeilijk en duur zijn. Als u of iemand die u kent illegaal is blootgesteld aan asbest, gerelateerd aan mesothelioom of een andere dergelijke ziekte, moet u met een advocaat praten over uw opties.

Neem voor meer informatie vandaag nog contact op met een asbestadvocaat van de firma Williams Kherkher.