DIY EOS Lolly (EOS Lollipop, with English subtitles)Created by Eveline Maureen. If you want to re-record, please give credit. Skip intro: 1.30r
r
In deze video laat ik zien hoe je een lolly kan maken van je lege EOS container. Ik ben op dit idee gekomen door de video van SoCraftastic: r
Echter Sarah maakt een lolly in de vorm van de EOS container en ik maak een lolly in de vorm van de lipbalm. Om het intro te skippen (ik was erg moe toen ik dit maakte en kwam slecht uit mijn woorden sorry 🙂 ga je naar 1.30r
r
music credit to Sing King: r
iTunes: r
r
Dit zijn de stappen die je moet volgen:r
r
1. Maak de container schoon. In de video laat ik zien hoe je met een scherp mesje de binnenkant los krijgt van de onderkant. In de reies las ik vaak dat dit veel veiliger kan met een pincet.r
r
2. Kijk heel goed hoe de 3 delen weer in elkaar moeten, met name hoe je het wiel vastdraait aan de dop en hoe je daarna de onderkant er weer op klikt.r
r
3. Bekleed de dop met plastic folie.r
r
4. Doe lollys of harde snoepjes in een plastic zak en sla ze kapot met een hamer. De kleur van je lolly zal donkerder worden dan de snoepjes. Ik had gehoopt dat mijn lolly geel zou zijn maar hij werd oranje.r
r
5. Zet alles klaar wat je nodig hebt want je moet straks snel handelen: pannenlappen, iets waar je de hete kom/maatbeker op kan zetten, een schone lepel.r
r
6. Doe de gebroken snoepjes in een magnetronbestendig schaaltje. Liefst een glazen maatbeker omdat daar een handvat aan zit.r
r
7. Verwarm nu de snoepjes in de magnetron. Ik heb mijn magnetron op 450 watt ingesteld maar ik heb het ook gedaan met 600 watt. Waar het om gaat is dat je goed in de gaten houdt dat het mengsel niet aanbrandt. Ik keek iedere 10 seconden even hoe het eruit zag. Het zal gaan bubbelen en het glas en het snoep worden heel heet.r
r
8. Als alles vloeibaar is geworden giet je het mengsel in de dop waar je folie in had gedaan. Naarmate het afkoelt wordt het mengsel steeds harder en minder heet. Als het genoeg afgekoeld is kun je het uit de container halen en het folie ervan af halen. De EOS vorm zal dan nog niet te zien maar dit komt goed zolang het mengsel nog iets te vormen is. Draai nu snel de dop op het wiel. De dop zal de ronde vorm maken.r
r
9. Verwarm het overgebleven mengsel in het schaaltje zodat het weer vloeibaar wordt en giet dat op het wiel. Zie video.r
r
10. Laat dit nog even afkoelen en klik dan de onderkant op de bovenkant. Draai het deksel van je EOS af en als het goed is heb je nu een Lolly! LOL :-Dr
r
Het hard geworden snoep kun je van de lepel en het schaaltje verwijderen met heet water. Dit duurt wel even maar je krijgt alles schoon. De vaatmachine werkt ook goed als de meeste stukjes snoep verwijderd zijn.r
r
Als je gratis lid wilt worden van ons kanaal, klik dan hier: .