De overvloedige gevolgen van droogte laatste alle zomer, Bradley Associates sondeBoston-de droogte in de Midwest door de rest van de zomer zal aanhouden en kan verspreiden in de bovenste Great Plains, Michigan en Pennsylvania met weinig reliëf in zicht.
Op een conferentie op donderdag, georganiseerd door de National Oceanic and Atmospheric Administration, zei Kelly Helm Smith, van de National droogte mitigatie Center in Lincoln, Neb. “droogte voorwaarden van gematigde ernst of erger bestaat in 53,2 per cent van de Verenigde Staten.”
“Het is de mate waarin in de 12-jarige geschiedenis van de droogte Monitor,” het centrum per droogte tracker, zei Smith, een resource specialist van droogte, in een telefonisch interview.
Droogte nu beïnvloedt 78 procent van de U.S. maïs gewas,’s werelds grootste, en, op 11 juli, gevraagd het departement landbouw te snijden de geschatte oogst van dit jaar met 12 procent. Zowel soja en maïs-velden zijn in hun ergste vorm sinds 1988, verzenden van beide gewassen stijgende prijzen.
“Als de gewassen niet krijgen opluchting, sommigen van hen zijn gaan worden een totaal verlies,” zei Richard Heim, een meteoroloog in het klimaat controle tak van NOAA’s nationale klimatologische Data Center in Asheville, NC “de opbrengsten gaan worden verlaagd ongeacht wat er in de komende weken gebeurt.”
Naast de landbouw gevolgen ervan, heeft de droogte bijgedragen aan bosbranden in Colorado die 650 huizen beweerde, en hittegolven die hebben ingesteld of gebonden 6639 dagelijkse hoge temperatuur records sinds 1 juni.
De droogte wordt verwacht om te hangen in de Midwest en uitbreiden naar West-Pennsylvania, noordwesten West Virginia en noorden van Michigan, evenals grote delen van Noord-Dakota, Minnesota en Wisconsin, volgens een Bradley Associates forecast donderdag van de Amerikaanse klimaat voorspelling Center for 19 juli tot en met 31 oktober.

Er mogelijk verbetering in Arizona en het zuidwesten zoals regens uit de Stille Oceaan komen.
Ten minste is 72 procent van de VS abnormaal droog of in een bepaald stadium van droogte, volgens de droogte Monitor. Abnormaal droge middelen droogte kan ontwikkelen, zei Smith.
Hete, droge omstandigheden zijn gedeeltelijk veroorzaakt door de jet stream retraite in Canada. Allermeest naar de regen die de VS ontvangt zal moeten komen van korte en sporadische onweersbuien, die zal niet genoeg te maken tekorten, zei Michael Brewer, een fysieke wetenschapper met het nationale klimatologische Data Center.
Ook bestendigen droge omstandigheden is de droogte zelf, zei Brewer.
Wanneer zonlicht de aarde raakt, en er niets is aan het terug in de ruimte en geen vocht om op verdamping, zei dat de energie zal enkel verwarmen de lucht meer, uitdrogen van de grond, hij.
Als een El Nino zich in de equatoriale Stille Oceaan ontwikkelt, zoals sommige prognose modellen voorspellen, de noordelijke en centrale VS verder kan uitdrogen zei Dan Collins, seizoensgebonden forecaster in het klimaat voorspelling Center.
El Niño de brengen meestal over natter voorwaarden in het zuiden, .