De gevaren van met asbest besmette popcornplafonds

De gevaren van met asbest besmette popcornplafonds

Popcorn plafonds waren erg populair in de jaren 50 tot het begin van de jaren 80. Het was in deze tijd een trendy mode in huis en veel mensen kozen ervoor om een ​​popcornplafond door hun hele huis te laten installeren. Behalve dat ze trendy waren, absorbeerden ze ook geluid goed en konden ze onvolkomenheden verbergen. Natuurlijk was het schoonmaken van het plafond een groot nadeel omdat ze geen glad oppervlak hadden om op te werken tijdens het schoonmaken.

Verontreinigde plafonds en asbest

Veel plafonds zijn met asbestvezels aangebracht omdat niemand op de hoogte was van de gevaren van asbest. Het werd zelfs aangeprezen als een zeer goede uitvinding vanwege de anti-vlameigenschappen.

Het grootste gevaar van blootstelling aan asbest is wanneer het wordt verstoord. Om deze reden staan ​​die huizen en appartementsgebouwen waar de asbest-popcornplafonds waren geïnstalleerd voor een verwijderingsproces, maar de huurders kunnen tijdens het proces niet in de woning wonen.

Nietsvermoedende huiseigenaren

Jarenlang was het onbekend dat de aanwezigheid van asbest degenen die het verstoren, kan blootstellen aan veel gezondheidsproblemen, waaronder mesothelioomkanker, hartaandoeningen en ademhalingsaandoeningen. Toen de rage van het popcornplafond eindigde, kozen veel huiseigenaren ervoor om de popcornplafonds te verwijderen, maar zonder dat ze het wisten, schuilde er een dodelijke substantie in. De meeste huiseigenaren droegen geen beschermende bekleding en stof in huis was voor iedereen aanwezig om in te ademen.

Veel mensen die geen idee hadden dat hun plafonds met asbest waren gemaakt of die op de hoogte waren van de gevaren die ermee gepaard gingen, dienden rechtszaken in omdat ze waren blootgesteld aan een potentieel gevaarlijk materiaal toen ze hun plafonds verving.

Bevat uw plafond asbest?

Als uw popcornplafond tussen 1950 en 1980 is geïnstalleerd, kan het asbest bevatten omdat asbest op grote schaal voor veel van deze plafonds werd gebruikt. De enige manier om dat te weten is door een gecertificeerde specialist bij u thuis te laten komen en het plafond te testen op de aanwezigheid van asbest.

Als je plafond asbest bevat, kun je ervoor kiezen om het te laten verwijderen, maar probeer dit niet zelf, want als het wordt verwijderd, is het asbest verstoord en het meest giftig. Normaal gesproken zullen professionals één kamer volledig afsluiten en het plafond verwijderen en voordat ze het plafond vervangen, alle asbestverontreinigde plafonds verwijderen en vervolgens naar de volgende kamer gaan. Het verwijderen van asbest is een langdurig proces, maar het is de moeite waard om het asbest uit uw huis te verwijderen.

Laatste gedachten

Als u uw eigen plafond heeft vervangen en niet kunt weten of het asbest bevat, moet u regelmatig worden gecontroleerd op de verschillende voorwaarden die verband houden met blootstelling aan asbest. De effecten van blootstelling aan asbest worden mogelijk pas jaren na het inhaleren van het asbest een gezondheidsrisico voor u.

Als u een popcornplafond hebt verwijderd dat tussen 1950 en 1980 is geïnstalleerd, kunt u contact opnemen met een advocatenkantoor voor meer informatie over uw opties, omdat u uzelf en uw familie mogelijk hebt blootgesteld aan dodelijke gifstoffen.