De geschiedenis van asbest | Beste asbestverwijderinghttp://bestasbestosremoval.com – Het is nu algemeen bekend dat asbest een dodelijk mineraal is dat mesothelioom, asbestose en andere dodelijke ziekten kan veroorzaken bij degenen die eraan worden blootgesteld. Eeuwenlang werd asbest echter geprezen als een wondermineraal en werd het in talloze producten gebruikt omdat het brandvertragend was.

Zelfs na talloze gevallen waarin mensen die regelmatig asbestproducten gebruikten, stierven aan longaandoeningen, werd het eerste officiële geval van “asbestose” pas in 1924 gedocumenteerd. Zelfs toen asbestbedrijven begonnen te leren over de gevaren van blootstelling aan asbest, hielden velen van hen het verbod in de informatie van werknemers en het publiek, wat leidde tot wijdverbreide blootstelling aan asbest, waardoor veel onwetende personen ziek werden.

De eerste grote asbestzaak waarin een asbestslachtoffer een schadevergoeding van een asbestfabrikant ontving, vond plaats in 1973. Asbest is sindsdien in sommige landen verboden, maar het is nog steeds legaal om asbestproducten in de Verenigde Staten te gebruiken.

Voor meer informatie over de geschiedenis van asbest – van het feit dat het al in 5000 voor Christus werd gewonnen in Griekenland tot het werd aangeprezen als een “magisch mineraal” op de Wereldtentoonstelling van New York in 1939 tot de trieste erfenis van pijn en lijden die er tegenwoordig mee gepaard gaan – bekijk onze infographic over “De geschiedenis van asbest”.

https://www.sokolovelaw.com/mesothelioma-law-firm/asbestos-history-infographic/.