CANADESE ASBESTMIJNEN IN THETFORD PROMOTIONELE FILM JAREN 79644Deze Spaanse nagesynchroniseerde industriële film toont de Canadese asbestmijnbouw en in het bijzonder de dagbouwmijn in Thetford, Quebec. Vandaag is de mijn gesloten, hoewel de open put vandaag nog steeds in de buurt van de stad Thetford Mines blijft. Helaas stierven de meeste, zo niet alle, mannen in deze film die met asbest werken waarschijnlijk aan metothelioom als gevolg van hun blootstelling.

In 1876 werden in Quebec grote asbestafzettingen ontdekt. Het werd al snel een van de grootste asbestproducerende regio’s ter wereld toen Canada meer asbest begon te leveren dan enig ander land ter wereld. De vezel werd gewaardeerd om zijn unieke brand-, roest- en rotweerstand, evenals zijn treksterkte en geluidsabsorptie. Het werd zelfs de wondervezel genoemd vanwege deze zeldzame, waardevolle eigenschappen. Voordat de ware aard van de gevaren voor de gezondheid van asbest werd ontdekt, werd het op grote schaal gebruikt bij de bouw van gebouwen en marineschepen. Veel gebouwen die rond de jaren zestig zijn gebouwd tijdens de hoogtijdagen van asbest, zijn gebouwd met veel producten die asbestvezels bevatten. De regeringen van de meeste ontwikkelde landen hebben beperkingen gesteld aan het gebruik van asbest. In veel gevallen is het gebruik van asbest niet meer toegestaan ​​en zijn er strenge regels gesteld aan de zijdeachtige witte vezel. Het is nu duidelijk dat uitgebreide blootstelling aan asbest het risico op longkanker en andere gezondheidsproblemen in verband met de luchtwegen aanzienlijk kan verhogen.

Het meest voorkomende minerale type asbest is chrysotiel en dit is het type dat aanwezig is op de locatie van Thetford Mines. Dit specifieke type is wit van kleur en heeft dezelfde kenmerken als de andere varianten van asbest. Het komt van nature voor als lange, dunne vezels die vergelijkbaar zijn met glasvezel. Hoewel de verschillende soorten asbest grotendeels dezelfde kenmerken hebben, variëren ze in kleur, variërend van wit (chrystotile), grijs (anthophyllite), bruin (amosite) en blauw (crocidolite). Chrysotiel maakt deel uit van een groep plaat silicaten die serpentijn wordt genoemd. Deze worden gevormd wanneer heet water reageert met een soort stollingsgesteente dat peridotiet wordt genoemd. Door deze reactie ontstaan ​​er silicaten door het gesteente, maar de chrysotiel komt alleen voor in de aderen in het gesteente. Deze aderen worden vervolgens gewonnen en verwerkt tot een verscheidenheid aan producten.

Voor meer informatie bezoek:

We moedigen kijkers aan om opmerkingen toe te voegen en vooral om aanvullende informatie over onze video’s te geven door een opmerking toe te voegen! Zie je iets interessants? Vertel mensen wat het is en wat ze kunnen zien door bijvoorbeeld iets te schrijven: ’01: 00: 12: 00 – president Roosevelt wordt gezien met Winston Churchill op de conferentie in Quebec.’

Deze film maakt deel uit van het Periscope Film LLC-archief, een van de grootste historische beeldmateriaalcollecties van militairen, transport en luchtvaart in de Verenigde Staten. Volledig ondersteund door films, dit materiaal is beschikbaar voor licentieverlening in 24p HD, 2k en 4k. Voor meer informatie bezoek