C-22 Asbestlicentie! Wat asbestbeperkende aannemers moeten weten voordat ze zich aanmelden bij de CSLB!De C22-licentie is voor aannemers in Californië die gespecialiseerd zijn in asbestverwijdering, luchttesten en verschillende soorten bestrijding.

Aannemers voor asbestbestrijding werken doorgaans in een woonomgeving.

Hun werk omvat vaak het identificeren van asbestgevaren in plafonds, cementpijpen, isolatie en akoestisch materiaal en gipsplaat. De classificatie voor asbestvergunningen omvat een breed scala aan bestrijdingsmethoden.

De Contractors State License Board is de overheidsinstantie voor aannemers in de staat Californië. Er zijn 73 classificaties voor licenties die worden aangeboden door de CSLB

U moet eerst voldoen aan de basisvereisten voor de aannemerslicentie in Californië:

-18 jaar oud
-Rijbewijs of USA ID
– Sociale zekerheid of ITIN #
-Niet momenteel op proef of voorwaardelijke vrijlating

Naast deze basisvereisten. Aannemers op het gebied van asbestbestrijding moeten ook ten minste 4 jaar ervaring hebben op het gebied van gezelschapsdieren, waaronder luchttesten, asbest verwijderen van vloertegels, dakspanen, gipskarton, plaatsteen en meer.

Om in Californië een vergunning te krijgen en een band op te bouwen, heb je iemand nodig die kan tekenen op je ervaring. Ervaring op Journeyman-niveau wordt opgedaan zonder toezicht en voert alle taken uit die verband houden met asbestbestrijding.

De aannemerslicentie is voor ervaren vakmensen die niets hoeven te leren over hun bouwexpertise.

Van aannemers in Californië wordt verwacht dat ze een bepaald niveau van beheersing hebben bereikt en moeten weten hoe ze zich moeten bezighouden met asbestverwijdering. De verantwoordelijkheid van de CSLB is om het consumentenpubliek te beschermen tegen aannemers die mogelijk niet over de vereiste ervaring of veiligheidskennis beschikken.

Het hele proces om de C-22-licentie te krijgen, duurt ongeveer 90 dagen.

Er zijn verschillende factoren waarover we in de video praten die dit proces tot meer dan 90 dagen kunnen verlengen. De beste manier om ervoor te zorgen dat u snel uw Californische aannemerslicentie krijgt, is door al uw documentatie op orde te hebben voordat u de aanvraag indient.

Als u een strafblad heeft, moet u ervoor zorgen dat al uw gerechtelijke documenten in orde zijn.

Als je onder de tafel hebt gewerkt, probeer dan een bewijs van ervaring te krijgen dat je kunt. Dit kunnen controlestukken, belastingaangiftes, bonnen, facturen zijn, alles wat kan aantonen dat u minimaal 4 jaar in de asbestbestrijding heeft gewerkt.

U moet ook slagen voor een tweedelig examen nadat u de CSLB-licentieaanvraag hebt voltooid.

De contractant licentietest bestaat uit twee delen. 115 vragen over het bouwrecht en 115 vragen specifiek over asbest. Raadpleeg de video voor meer informatie over wat er precies op de CSLB-wet en het zakelijk examen staat.

Het kiezen van een school voor aannemerslicenties kan zeer nuttig zijn om u te helpen slagen voor uw staatsexamen. Aannemersklassen mogen alleen de wet bestrijken.

Ga voor meer informatie over de CSLB-wet en het zakelijk examen naar:

Zorg ervoor dat u zich voorbereidt door online C-22-asbestlicentietests uit te voeren, studiegidsen te gebruiken en zelfs flashcards te gebruiken die de CSLB-wet en het zakelijke examen dekken. Vergeet niet dat de klassen van aannemers op de wet gericht moeten zijn en geen handel moeten leren.

Er zijn verschillende aannemerslicentiescholen in de hele staat die programma’s aanbieden voor alle 73 licentieclassificaties. Als u op zoek bent naar een algemene aannemerslicentie, zal het zeer nuttig zijn om een ​​blauwdruk-leescursus te volgen.

Als u merkt dat u aan huizen werkt die vóór 1978 zijn gebouwd, wilt u overwegen om een ​​EPA-veiligheidscertificering voor lood te krijgen.

Het verkrijgen van de C-22 asbestlicentie kan een enorme stap voorwaarts zijn in je carrière. Naast het feit dat er een licentie en een bonded licentie is, kan er een vereiste zijn voor een soort van certificering voor gezelschapsdieren. Zorg ervoor dat u de wetten van uw lokale provincie en steden controleert.

Als u onderaannemer wilt worden van iemand met de Algemene Aannemerslicentie, is dit een uitstekende eerste stap!

Het is ook heel gebruikelijk dat C-9 gipsplaataannemers en schilderaannemers in sommige gevallen ook de C-22-licentie krijgen.

Bekijk deze video voor meer informatie over de huidige licentiekosten voor aannemers in Californië:

Bij licentieverlening hoort verantwoordelijkheid, gebruik dit kanaal als referentie in de toekomst. We hebben video’s over bouwboekhouding, bouwinspecteur worden, schimmelsanering, blauwdruk lezen, bouwobligaties en het opzetten van een bedrijf.

U vindt er ook meer informatie over hoe u een erkende en gebonden aannemer kunt worden, bouwdiensten, leerlingplaatsen en meer.

Zorg ervoor dat je een reactie achterlaat als er een video is die je wilt dat we maken. Kijk voor informatie over asbestverwijderings- en testdiensten, asbesttrainingen en certificeringen op onze website.

Abonneer u op het kanaal en kom regelmatig terug voor updates over de Californische aannemerslicentie en aanvullende informatie over de C-22 aannemerslicentie.

Nogmaals bedankt voor het kijken!