Bros asbest: de echte boosdoener achter uw symptomen

 Bros asbest: de echte boosdoener achter uw symptomen

Wat is bros asbest?

In elke discussie over asbest en de fysieke symptomen die daaruit kunnen worden ontwikkeld, moeten we begrijpen wat wordt bedoeld met de term brokkelig. Asbest zou “bros” zijn als het droog is, het kan worden vermalen of verpulverd, waardoor het mineraal in poedervorm wordt gebracht. Het echte gevaar dat ontstaat wanneer asbest wordt verbrijzeld, is dat het gemakkelijk in de lucht kan ontstaan. Zodra de kleine vezels van asbest in de lucht zijn geboren, kunnen ze in de longen worden ingeademd en eenmaal in de longen begint de hele reeks gebeurtenissen zich te ontvouwen, wat kan leiden tot littekens, asbestose en zelfs mesothelioom.

Wat zijn enkele voorbeelden van bros asbest?

Enkele veel voorkomende voorbeelden van brosse asbestproducten zijn akoestische plafondtegels, vele soorten gips en wandplaten, gespoten op isolatie op bouwpijpen, isolatie in ketels, isolatie in warmwaterverwarmers en nog veel meer. Deze items kunnen allemaal worden verpulverd en tot een poeder worden gereduceerd dat gemakkelijk in de lucht kan ontstaan. Een goed voorbeeld van niet-brokkelig asbest zijn vinylvloertegels en asbestbeplating en wat gordelroos. Vloertegels zijn een product dat vaak asbest bevat, maar zolang het niet wordt gezaagd, gemalen of geschuurd, blijft het ingekapseld en blijft het dus bros.

Wat moet ik doen als ik materiaal tegenkom waarvan ik vermoed dat het bros asbest kan bevatten?

Het eerste dat u moet doen als u de aanwezigheid van asbest vermoedt, is om een ​​monster van het product te laten testen in een door de EPA goedgekeurd asbestlaboratorium. Een uitstekende bron voor zo’n inspanning is te vinden op http://www.epa.gov/asbestos/pubs/help.html. Deze informatierijke site bevat de nieuwste regelgeving met betrekking tot asbest die is goedgekeurd door de EPA. Zodra u deze site heeft gevonden, ziet u een link waarmee u een goedgekeurd laboratorium bij uw huis of bedrijf kunt vinden. Zodra u uw monster heeft ingestuurd en er is vastgesteld dat het asbest bevat, moet u dezelfde site gebruiken om een ​​professioneel bedrijf voor asbestbestrijding te lokaliseren. Dit is geen werk voor de ongeleerden of naïef. Zodra een materiaal bros is, wordt het gelabeld als gereguleerd asbesthoudend materiaal (RACM). De veiligste manier om hiermee om te gaan, is door de professionals de verwijdering te laten uitvoeren. De kosten van het inademen van brosse asbestvezels zijn te hoog om risico’s te nemen voor uw gezondheid. Het is een beetje extra geld waard om ernstige asbestklachten te voorkomen.