Brandweer druk met opruimen stormschadesLEEUWARDEN – Brandweerlieden in de hele provincie hadden het zondagmiddag druk met het opruimen van schade die ontstond door de eerste zware najaarsstorm.

Op de Schrans kwam de kerstverlichting naar beneden door de harde wind. Op de Willem Lodewijkstraat sneuvelde een boom. Een medewerker van de gemeente heeft de boom in stukken gezaagd.

Op de Westersingel waaiden bomen op twee verschillende locaties om en belandden in de voortuin van een woning. Een van de bomen nam in zijn val een vlaggenmast mee. De brandweer heeft een kettingzaag ingezet om de boom te kortwieken. De resten worden op een later tijdstip opgeruimd.

Op de Prins Hendrikbrug, het Stationsplein en de Lange Marktstraat vielen hekken om en waaiden bewegwijzeringsborden scheef. Op de Willemskade werden opengewaaide balkondeuren vastgezet en op het Noordvliet werd een stukgewaaid raam vastgezet door de brandweer. Op de Nieuwestad waaide een schutting om.

In de Kastanjestraat kwam een stuk van de zinken dakrand van de kerk naar beneden te hangen. Brandweerlieden verwijderden de restanten. Op de Bird sneuvelde een boom. Op de Julianalaan zijn loshangende delen van het dak van een flat verwijderd. Omgewaaide hekken rond een bouwterrein in de Vuurdoornstraat werden rond acht uur ‘s avonds door de brandweer weer overeind gezet.