Bouwval te koop voor 750.000 euroEen hoekhuis van 112 vierkante meter mét tuin in de Diamantbuurt voor 750.000 euro. Dat is prijzig, maar zo is de huizenmarkt in Amsterdam deze tijd. Maar als je de staat van het pand ziet leidt de vraagprijs tot … veel vragen.

Alleen al van de buitenkant is het huis met afgebladderde ramen, prikkeldraad en kapotte ramen niet echt aantrekkelijk te noemen. ‘Ik zou het voor geen goud kopen. Echt niet’, zeggen twee passanten. Ook een bewoonster uit de buurt zegt er niets voor neer te willen leggen, ‘maar gratis wil ik ‘m wel nemen’.

En dat is alleen nog de buitenkant. Binnen is er helemaal niets wat op een huis van 7,5 ton lijkt: er zijn geen vloeren, de kruipruimte ligt namelijk open, en er liggen enkel stalen balken. Daarnaast zijn de muren niet echt muren te noemen. Ook moet de koper ook nog een asbest- én ouderdomsclausule tekenen. Bij lange na niet een pand dat alleen een likje verf nodig heeft.

Funda: ‘Het bijzondere hoekpand is helemaal naar eigen wensen in te delen en te renoveren’

MARTIJN VAN TOL, MAKELAAR
Onze expert dure huizen, Erik Rezelman, kijkt zijn ogen uit. Het prikkeldraad waarmee de ‘tuin’ is afgeschermd lijkt bijvoorbeeld net ‘Oost-Berlijn, een soort stasi-gevangenis’. Is er dan helemaal niets positiefs te benoemen? ‘Nee. Oude bende, slechte plek, veel te duur, veel te ingewikkeld’, vindt hij.

Funda: ‘Het is gewoon voor héél veel geld een krot’

ERIK REZELMAN, FINANCIEEL EXPERT
‘Dit huis is gewoon minder dan niets. Je mag het niet omgooien met een shovel want het is een monumentaal pand. Je moet echt alles verbouwen, en dan zit je zo boven een miljoen euro. Dat is 10.000 euro per vierkante meter!’, legt hij uit.

De makelaar van het pand, Martijn van Tol, laat weten dat de vraagprijs niets bijzonders is. De onderhoudsstatus is inderdaad slecht, maar het monumentale pand staat op eigen grond, heeft een tuin en de locatie en eigenschappen maken het bijzonder:

‘De markt bepaalt uiteindelijk wat iets waard is, wij als professionals adviseren alleen een vraagprijs waarbij wij denken belangstelling te genereren. Het feit dat we nu meerdere bezichtigingen hebben ingepland, bevestigt dat. Er is zelfs al concrete interesse getoond en dat geeft aan dat de vraagprijs realistisch en marktconform is.’AT5 – Echt Amsterdams Nieuws

Abonneer hier op ons youtubekanaal:

Tips of opmerkingen?
Whatsapp: 06 511 909 38
Telefoon: 020 555 1155

Volg AT5:
www.at5.nl
Instagram: instagram.com/at5.nl
Facebook: facebook.com/at5nl
Twitter: twitter.com/at5