Blootstelling aan asbest Overlevende longkanker – Patrick AppertPatiënt Bio:

Patrick Appert
Na blootstelling aan asbest en de diagnose pleuraal mesothelioom, reisden Patrick Appert en zijn vrouw naar Boston om Dr. David Sugarbaker te ontmoeten, een mesothelioom-arts die asbestklachten in 2011 behandelt. Hij had dat jaar een mesothelioombehandeling ondergaan en is doorgegaan Dr. Sugarbaker te zien en hem zelfs te volgen toen hij naar het Baylor College of Medicine in Houston Texas kwam. Aan het Baylor College of Medicine richten de uitgebreide centra voor long- en mesothelioombehandelingen van Dr. Sugarbaker zich op het verhogen van de levensverwachting van de patiënt. Nu, jaren later, leidt de heer Appert een zeer actief leven met zijn vrouw en familie.

Symptomen:

Patiënten met asbestvergiftiging hebben te maken met pleurale mesothelioom symptomen.

Blootstelling aan asbest is verantwoordelijk voor het merendeel van alle gevallen van mesothelioom. De asbestopbouw ontwikkelt zich in de dunne weefsellaag rond de longen, de pleura genaamd. Patiënten kunnen verschillende asbestklachten krijgen. De meest voorkomende symptomen van asbestose zijn:

Aanhoudend hoesten of piepende ademhaling
Nachtelijk zweten / koorts
Vermoeidheid
Kortademigheid
Moeite met slikken
Gewichtsverlies
Pijn op de borstwand

Hun zoektocht / verhaal:

Patrick Appert kreeg te horen dat hij werd blootgesteld aan asbeststof. Vervolgens ging hij op zoek naar de tekenen en symptomen van asbestlongziekte en zocht in zijn stad naar hulp voor een asbestkuur om deze vorm van longkanker veroorzaakt door asbest te behandelen. Hij kwam tot de conclusie dat deze vorm van vergevorderde longkanker door enkele mesothelioomartsen behandeld kan worden. Zijn belangrijkste vragen waren: “Is asbestkanker te genezen?” ‘Is asbestkanker een doodvonnis?’

Patrick zocht een asbestdokter en vond Dr. Sugarbaker, een internationaal erkende longkanker-expert, die asbestziekte behandelt. De belangrijkste focus van Dr. Sugarbaker is om zoveel mogelijk asbest uit de long te verwijderen en de levensverwachting van zijn patiënten te verhogen.

Dr. Sugarbakers Profiel:
Dr. Sugarbaker is een van ‘s werelds toonaangevende experts in de behandeling van blootstelling aan asbest en symptomen. Met zijn jarenlange ervaring en innovaties op het gebied van asbestbehandeling is het geen wonder dat Dr. Sugarbaker de man is als het gaat om asbestosebehandeling. Dr. Sugarbaker heeft een “drieledige aanpak” ontwikkeld voor de behandeling van maligne pleurale mesothelioom. De drieledige aanpak van Dr. Sugarbaker omvat chemotherapie, radicale chirurgie en bestralingstherapie om patiënten met asbestvergiftiging te behandelen.

Asbestbehandeling:

De bekende behandeling van Sugarbaker voor patiënten met mesothelioom omvat: asbestverwijderingsprocedures

• Extrapleurale pneumonectomie – een procedure die is verfijnd en bijna geperfectioneerd door Dr. Sugarbaker terwijl hij 25 jaar lang het internationale mesothelioomprogramma leidde in het Brigham and Women’s Hospital. Extrapleurale pneumonectomie omvat het verwijderen van de zieke long en gebieden rondom de ziekte, met een enkele uitzondering. Deze procedure is voornamelijk voorbehouden aan vroege kankerpatiënten bij wie de asbestziekte slechts één pleuraal oppervlak aantast. Andere noodzakelijke criteria zijn onder meer een goede gezondheid en een optimale werking van het hart en de nieren zijn noodzakelijk.

• Pleurectomie – een procedure waarbij de voeringlagen van de long (het borstvlies) en de omliggende tumoren worden verwijderd, zonder de hele long te verwijderen (in tegenstelling tot de procedure voor extra pneumonectomie). Patiënten die in aanmerking komen, hebben meestal een vroeg stadium van kanker, of stadium 1, diagnose. Evenzo moet de patiënt in het algemeen een goede gezondheid hebben.
• Chemotherapie – een adjuvante strategie die deel uitmaakt van de drieledige behandelingsaanpak van Dr. Sugarbaker. Na de operatie kunnen patiënten chemotherapie krijgen om de resterende kanker te doden. Met enig succes experimenteert Dr. Sugarbaker met een meer geavanceerde chemotherapie die zich richt op het moleculaire niveau van kankercellen.
• Straling – een adjuvante strategie die ook wordt toegepast na een operatie. Straling met externe straling wordt gebruikt om eventuele kankercellen na de operatie te doden.

Na de behandeling:
Patrick Appert is een overlevende van asbest longkanker. Voordat hij een behandeling bij dr. Sugarbaker zocht, kreeg hij te horen dat hij nog maar 9 tot 11 maanden te leven had. Nu is het 2 jaar en geniet hij nog steeds met volle teugen. Zijn favoriete bezigheden zijn houtbewerking en het bouwen van modelvliegtuigen. Hij is er trots op een overlevende van asbestkanker te zijn.