Blootstelling aan asbest – Kent u de risico’s die het u kan opleveren?

Blootstelling aan asbest – Kent u de risico’s die het u kan opleveren?

Blootstelling aan asbest kan een oorzaak zijn van veel gezondheidsproblemen. Asbest is naar verluidt de belangrijkste oorzaak van meer dan een paar gezondheidsproblemen en duizenden mensen hebben te lijden onder omstandigheden die zijn veroorzaakt door blootstelling aan dit schadelijke materiaal.

Sommige asbestgerelateerde ziekten geven pas jaren later zichtbare symptomen af ​​en het kan zelfs tientallen jaren duren voordat de tekenen naar buiten komen. Tegelijkertijd kunnen sommige mensen binnen enkele maanden na blootstelling eraan ernstige aandoeningen krijgen.

Asbest draagt ​​bij aan het veroorzaken van verschillende ziekten, van bronchitis tot emfyseem en hieronder staan ​​enkele van deze ziekten die u zou kunnen krijgen als u eraan wordt blootgesteld:

* Asbestose – is een chronische progressieve ziekte die u oploopt als gevolg van langdurige blootstelling aan asbest. Zodra asbestbieren zijn ingeademd, gaan deze door de luchtdoorgangen en nestelen, ontsteken, irriteren en litteken de longweefsels, waardoor deze ziekte wordt veroorzaakt.

* Longkanker – blootstelling door asbest verhoogt het risico op longkanker met negen keer meer dan bij het roken van sigaretten. Een combinatie van blootstelling aan asbest en roken van sigaretten is een zeer gevaarlijke combinatie.

* Mesothelioom – asbest kan deze dodelijke ziekte ontwikkelen die de buik, borst en gebieden rond het hart aantast. Asbestvezels die worden ingeademd, blijven steken in de voeringen van de longen en veroorzaken uiteindelijk dat de cellen muteren en kanker worden. Mesothelioom is notoir moeilijk te detecteren en wordt vaak aangezien voor andere vormen van kanker, dus het is echt essentieel om alle details te documenteren. Naar schatting 70% tot 80% van de gevallen van mesothelioom wordt veroorzaakt door verschillende graden van blootstelling aan asbest.

Met alle argumenten over de manier waarop asbestgerelateerde ziekten in rechtbanken kunnen worden behandeld, is het goed om terug te gaan naar de basis en dat wil zeggen: blootstelling aan asbest is gevaarlijk voor uw gezondheid en kan leiden tot verschillende ziekten, waaronder kanker. Iedereen die aan gebouwen of items werkt die asbest bevatten, loopt een zeer hoog risico om een ​​van de bovengenoemde ziekten te ontwikkelen.

Blootstelling aan asbest kan uiteindelijk de dood tot gevolg hebben, dus als u wordt blootgesteld aan asbest, is dit voldoende reden om een ​​arts te raadplegen in plaats van te wachten tot er symptomen optreden.