Bewoners omgeving Moerdijk ongerustVeel bewoners van de Hoeksche Waard zijn nog steeds ongerust over de gevolgen van de brand een week geleden in Moerdijk. Dat bleek woensdagavond op twee informatiebijeenkomsten in Binnenmaas en Strijen.

In beide plaatsen waren een kleine vijfhonderd mensen naar de plaatselijke sporthal gekomen, waar ze door de gemeente werden aangehoord en ingelicht.

Vertegenwoordigers van de brandweer, GGD en de gemeente waren aanwezig om vragen te beantwoorden. Uit de vragen en opmerkingen bleek veel argwaan jegens de overheid en ongerustheid over de berichtgeving. Mensen maken zich zorgen over hun gezondheid en die van hun kinderen, ook op langere termijn.

Extra metingen
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) overlegt met de autoriteiten of toch extra metingen naar lood in de omgeving van Moerdijk nodig zijn. Het instituut wil zeker weten dat er niet te veel lood is vrijgekomen bij de brand.

Vragenlijst
Mensen met gezondheidsklachten door de brand in Moerdijk wordt door de GGD en het RIVM verzocht een vragenlijst in te vullen. Die is te vinden op www.crisis.nl. Daarnaast doen mensen met klachten er verstandig aan zich te melden bij hun huisarts.

Chemie-Pack onder vuur
In de tussentijd lijkt het chemiebedrijf steeds meer onder vuur te liggen. Chemie-Pack is in staat van beschuldiging gesteld, zo bleek dinsdag, omdat het in strijd zou hebben gehandeld met de vergunning. Het OM deed dinsdag geen verdere mededelingen over de zaak.