Bescherm uw gezin met asbesttesten

 Bescherm uw gezin met asbesttesten

Asbest werd in de jaren zeventig gebruikt en werd een hit en werd in die tijd in de volksmond gebruikt vanwege de unieke eigenschappen die het biedt. Het heeft het vermogen om hitte en vuur te weerstaan. Gedurende deze periode werd het gebruikt als een mengsel van enkele bouwmaterialen. Er werd echter ontdekt dat te veel blootstelling aan asbest zeer gevaarlijk is en bij de mens ernstige ziekten kan veroorzaken, zoals longkanker en asbestose. Gezien deze feiten is het testen van asbest essentieel om een ​​veilige plaats voor u en uw gezin te garanderen. Van veel infrastructuren wordt zelfs asbesttesten uitgevoerd, hoeveel meer op uw persoonlijke huizen. Ieder van ons wil een veilig thuis hebben voor onze respectievelijke families.

Als asbest niet op de juiste manier wordt opgeslagen of verwijderd, vormt dit een groot risico voor uw dierbaren, dus we moeten heel voorzichtig zijn met deze stof. Meer nog, voordat we ons huis renoveren of verbouwen en zelfs bij de overdracht van het ene huis naar het andere, is asbesttesten nodig.

  • Nummer één regel voor asbesttesten, doe het niet alleen, tenzij u een professional bent. Alleen professionals die ervaring hebben met deze procedure, mogen deze uitvoeren. Onthoud dat dit een schadelijke stof is en als u hier geen kennis van heeft, brengt u uw leven gewoon in groot gevaar. Laat het over aan de experts op het gebied van asbesttesten.
  • Laat deze professionals proefmaterialen uit uw huis halen en laat ze hun werk doen. Tijdens deze test moeten ze een paar monsters nemen van de bouwmaterialen en vervolgens analyseren ze op de aanwezigheid van asbest. Een onjuist uitgevoerde analyse brengt uw gezin gewoon in gevaar.
  • Wanneer u uw huis laat reconstrueren, moeten de experts naar de materialen kijken. Als de muur of materialen echter asbest bevatten maar tijdens de constructie niet worden aangetast, moet deze daar blijven en hoeft deze niet te worden aangeraakt.
  • De meeste huizen die tijdens en voor de jaren 70 werden gebouwd, bevatten waarschijnlijk asbest. En de meest voorkomende materialen die positief zijn bij het testen van asbest zijn plafonds, ovens, houtkachels en getextureerde verven.

Als we het hebben over de gezondheid van het gezin, hebben we allemaal een oor om aandachtig te geven en te luisteren. Ik zeg je nu dat de betekenis van asbesttesten nooit mag worden onderschat, omdat de ziekten die je kunt krijgen na meerdere jaren blootstelling inderdaad dodelijk zijn. De meest voorkomende is longkanker, die in een laat stadium kan worden gediagnosticeerd. Als u vermoedt dat u of een lid van de familie mogelijk is blootgesteld aan asbest, is er niets sneller dan onmiddellijk de hulp van een longarts in te roepen en de status van uw ademhalingssysteem te controleren.

In gevallen waarin u denkt dat een materiaal asbest bevat, probeer het dan niet te vegen, want als de asbestvezels worden ingeademd, zou het zich hechten aan uw longweefsels, wat zich zou kunnen opbouwen als er grote hoeveelheden worden ingeademd. Als dit gebeurt, kan men op lange termijn longkanker, asbestose en mesothelioom krijgen.