Ataturk heeft de pure en pure islam gepromootAtaturk heeft de pure en pure islam gepromoot.

‘Nou, kan een moslim een ​​Kemalist zijn? Kan een persoon die tauhid (de eenheid van God) heeft verworven, een Kemalist zijn? ‘ De man spreekt openlijk. Hij zegt: ‘Als een man zijn baard een week lang scheert, zullen we hem doden.’ Het is open, het staat in de mannenboeken. Ataturk heeft je van een dergelijke rampspoed bevrijd. Hij heeft je bevrijd van de mentaliteit die de vrouw voorstelt als half wezen en ziet als half. De onwetende ziet je zus, je moeder ziet haar als half mens. Accepteert u dat Ataturk heeft je daarvan bevrijd. En bracht je de islam van de metgezellen. Ataturk bracht de ware islam. Ataturk heeft tienduizend koran verspreid. Heeft u de Faculteit Godgeleerdheid gevonden? Ben je begonnen met de Imam-scholen? Mijn broer, het is niet één stuk, niet twee stukken, niet drie stukken, niet vier stukken. Ze waardeerden ze niet, dat is iets anders, ze konden Ataturk toen niet waarderen. Dus in Dolmabahce als residentie daar. Mijn broer, het is een winderige, koude plaats, jij gaat daarheen en woont daar. Kan dat zijn? Als je hem opent, waait de wind heel hard. Het is vochtig en koud. Er zijn veel mooie gebouwen in Istanbul. Nee, hij zou hem moeten bezoeken. Zo kan het gebruikt worden als voorzitterschap, je kunt het van tijd tot tijd bezoeken, maar het is heel vreemd dat het gebruikt wordt als een constante locatie.

Hijri; ‘Het is een afleiding om dit verzetscommunisme te noemen. Het begon met het onevenredig gebruik van geweld tegen de onschuldige demonstranten. ‘ De persoon zegt bijvoorbeeld: ‘Er staan ​​bomen, groen, daar protesteren we tegen.’ Dit is erg leuk. Dus hij zegt dat we het niet willen. Misschien heeft hij het verkeerd begrepen. Er zijn er misschien die een onschuldige demonstratie willen leiden. Deze jonge vrouwen zijn schattig, ze zijn echt heel lief. ‘Waarom beperk je onze vrijheid’, zegt hij, hij zegt iets naar zijn mening. Als jongedame kan ze iets doen of zoals de Europeanen, ze kan bijvoorbeeld laten zien dat ze vrij is zoals de Europese jeugd, ze kan hardop willen schreeuwen, daar zeggen we niets over, daar zouden we trots op zijn. Ze zouden moeten schreeuwen hoe mooi “we hebben democratie in Turkije” zouden we zeggen. Zouden we het leuk vinden of niet? Wat leuk. Ze zouden bijvoorbeeld gewoon moeten zeggen “Hier is een gebouw opgetrokken, het verhindert onze zon”, protesteert u. Deze Greenpeace krijgen ze bijvoorbeeld op schepen, ze zeggen “Dit schip is gemaakt van asbest, we willen het niet” zeggen ze. Iedereen zou zulke mensen leuk vinden. Maar je moet het natuurlijk legaal of plausibel doen, bijvoorbeeld zonder jezelf te verdedigen tegen de politie. Ze verdedigen zichzelf sowieso niet veel. Ze zijn erg aardig, ze komen samen en gaan. Anders zouden we trots zijn. We hebben zoveel lieve jonge vrouwen, heel lieve levenssprayende jonge vrouwen, bijvoorbeeld jonge mannen, enz. Ze schreeuwen, protesteren, mooi. Dat laat dus de kracht van democratie en vrijheid in Turkije zien.

Mijn meester, in wat voor land leven we. Kunnen we niet allebei Kemalisten zijn en tegelijkertijd de islam volledig leven? ‘Wat bedoelt hij? Aangezien het mogelijk is om de islam volledig te beleven met het Kemalisme, heb je het eerder kunnen ervaren? Jij niet De Ottomaanse sultans voelden zich ook verontrust door de onwetende dingen, ze wisten ook niet wat ze moesten doen. Natuurlijk schildert de heer Abdülmecid natuurlijk foto’s die de onwetende hem zou verpesten als ze het wisten. Mr. Abdülmecit gaat met korte broek de zee in. Je zou hem beschaamd maken.

Kenan Abbas erg grappig, hij zegt: “Hoe meneer Tayyip het alcoholverbod bracht, de mensen werden plotseling wakker.” Hij maakte een heel grappige grap. Waarom moet hij alcohol verbieden? Overal in Europa wordt alcohol verkocht. Dus wat?

DIDEM ÜRER: U suggereert dat het hoe dan ook een verordening is.

ADNAN OKTAR: In elke regeringsperiode waren er deze wetten, ze werden toegepast. De president heeft het weer op de agenda gezet. Dit is dus het probleem. Zo introduceert het socialistische Frankrijk ook een nieuwe alcohollimiet. Dit is ook het geval in Rusland, alcohol is momenteel een probleem. Het is een verordening, maar als hij echt alcohol wil drinken, kun je hem niet hinderen. Dus je kunt zijn gevaar aangeven, je kunt het risico aangeven, je kunt gewoon beschermende maatregelen nemen voor de kinderen. Alcoholcontrole wordt uitgevoerd, staat deze druk op de persoon die alcohol drinkt? De politie zegt bijvoorbeeld dat ik bij je zal zijn