Asbestverwijdering kan uw leven redden

Asbestverwijdering kan uw leven redden

Vele jaren geleden realiseerden gezondheidsfunctionarissen zich dat het problemen veroorzaakte, en sindsdien wordt er op grote schaal verwijderd. Helaas hebben veel gebouwen het nog steeds op de loer.

Als u zich zorgen maakt over het risico, bel dan vandaag nog een specialist voor asbestverwijdering. Voor nieuwe huiseigenaren bestaat de kans dat deze in uw nieuwe huis aanwezig is. Voor bedrijven en de industrie is het essentieel om uw werkplek door een specialist te laten controleren. De gezondheidsrisico’s zijn te ernstig om te negeren.

Asbestose

De meest voorkomende aandoening die verband houdt met het materiaal is asbestose. Deze toestand wordt veroorzaakt door continue blootstelling aan vezels in de lucht. Het veroorzaakt littekens in de longen en ademhalingsproblemen. De symptomen zijn onder meer kortademigheid, droge hoest, pijn op de borst of beklemmend gevoel op de borst.

Bezoek de dokter en laat ze je controleren. Ze maken röntgenfoto’s en luisteren naar een krakend geluid in je borst. Dit zijn dode weggeefacties dat u lijdt aan asbestose.

Mesothelioom

Dit is kanker van het mesothelium, het membraan dat uw organen bedekt. Dit membraan bedekt alle organen in het lichaam en maakt een vloeistof waardoor ze gemakkelijk kunnen bewegen. Je hart beweegt bijvoorbeeld terwijl het klopt en het heeft dit membraan nodig om er gezond en flexibel voor te zijn.

Bij mesothelioom worden de cellen van het membraan abnormaal en beginnen ze te delen. Dit is een zeldzame aandoening die alleen wordt veroorzaakt door blootstelling aan asbest. Het is vooral dodelijk omdat de symptomen mogelijk pas verschijnen lang nadat het behoorlijk vergevorderd is. Er is geen remedie bekend, maar medicamenteuze therapie en chemotherapie kunnen het lijden helpen verlichten.

Longkanker

De longkanker veroorzaakt door blootstelling aan deze vezels lijkt op de longkanker die sommige rokers krijgen. Als u rookt en ook longkanker krijgt door blootstelling, wordt het probleem erger. Het wordt veroorzaakt doordat vezels vast komen te zitten in de longen. In tegenstelling tot longkanker bij rokers, begint het meestal in de bekleding van de bronchiën of de buizen waar de luchtpijp en de luchtpijp splitsen. In de meeste gevallen veroorzaakt het kwaadaardige tumoren die zich naar andere delen van het lichaam kunnen verspreiden.

Deze voorwaarden zijn dodelijk en volledig te voorkomen. Het antwoord is asbestverwijdering. Asbestverwijdering verwijdert deze vezels en het risico dat ze uw lichaam beschadigen. Mesothelioom, asbestose en longkanker zijn allemaal aandoeningen waarvan de symptomen pas optreden na vele jaren van zwangerschap in het lichaam. Om deze reden is het nooit te vroeg om het werk gedaan te krijgen.

De eerste fase van uw asbestverwijdering bestaat uit een specialist die naar uw huis of werkplek komt, het gevaar controleert en met u bespreekt hoe u dit het beste onder controle kunt krijgen. Bij de meeste openbare gebouwen is het al verwijderd, maar er zijn nog steeds plaatsen waar asbestverwijdering absoluut essentieel is voor de gezondheid en veiligheid.