Asbestverwijderaar

Asbestverwijderaar

Asbest is een van de engste en beangstigendste dingen die we ooit in huis kunnen vinden. Asbest is een mineraal dat bestaat uit miljoenen heel kleine vezels. Het probleem met deze vezels is dat ze zo klein zijn dat ze gemakkelijk in de lucht kunnen komen.

Als de vezels worden ingeademd, kunnen ze veel gezondheidsklachten veroorzaken, waarvan er vele uiteindelijk dodelijk zijn. Als iemand wordt blootgesteld aan een grote hoeveelheid asbestvezels in de lucht, is er een veel groter risico dat deze persoon kanker of andere gerelateerde aandoeningen krijgt. Asbest wordt gezien als een zeer gevaarlijke stof en hoewel er geen veilige drempels zijn vastgesteld, is het erg belangrijk om elk contact ermee te vermijden.

Ziekten veroorzaakt door asbest

Enkele van de meest voorkomende ziekten die worden veroorzaakt door blootstelling aan asbest kunnen onder meer zijn:

Longkanker

Maagkanker

Darmkanker

Mesothelioom

Asbestose

Mesothelioom is een uiterst zeldzame vorm van kanker die alleen mensen lijkt te treffen die zijn blootgesteld aan asbest. Het is bijna altijd dodelijk.

Bij asbestose veroorzaken de vezels van het asbest littekens in de longen, waardoor ze veel minder efficiënt zijn.

Als asbest niet wordt verstoord, kan het soms geen kwaad voor u of uw gezin. Als u echter asbest heeft, is het belangrijk om het zo snel mogelijk te laten behandelen.

Bij asbest is het erg belangrijk dat u het asbest helemaal niet verstoort, zorg ervoor dat u niets dat asbest bevat, snijdt, plet, boort, schuurt of zaagt.

Als u asbestvloeren heeft, probeer deze dan niet tot een bepaald niveau te schuren. Als er stof is dat asbestvezels kan bevatten, veeg of zuig het dan niet op. Gooi asbestafval ook nooit weg met het gewone afval.

Een professional inhuren

Als u ergens in uw huis asbest heeft of vermoedt dat u dat zou kunnen, dan is het belangrijk om een ​​professional in te huren. Hoewel asbest in goede staat zeer weinig zorgen baart, zal het potentieel dodelijk zijn als het wordt aangetast en stof wordt. Asbest was tot halverwege de jaren tachtig een zeer populair materiaal voor het isoleren van woningen, wat betekent dat een groot deel van de woningen potentieel asbest heeft. Asbest werd voor verschillende dingen gebruikt, waaronder isolatie, vloertegels en in diverse andere bouwmaterialen.

Als u dit zelf verwijdert, betekent dit dat u uzelf blootstelt aan risico’s, dat u niet beschikt over de relevante training of de noodzakelijke veiligheidsuitrusting, waardoor meer asbest wordt afgebroken, wat uiteindelijk betekent dat u meer asbest inademt om het te maken meer kans dat u gezondheidsproblemen krijgt.

Een van de bedrijven die u zou willen inhuren, is A1 Asbestverwijdering. U kunt meer lezen over deze diensten die door dit bedrijf worden aangeboden op hun website, die u kunt vinden op http://www.a1asbestos.com.au. Ze bieden asbestverwijderingsdiensten aan in heel Australië, waaronder asbestverwijdering Queensland en asbestverwijdering Brisbane.