Asbestsanering in werking na brand StadhouderslaanVoice-over: Ed Koorengevel – Camera: Wilco Andeweg RIDDERKERK – Bij de grote uitslaande brand aan de Stadhouderslaan is dinsdagmorgen asbest vrijgekomen. Bij de brand die ontstond door een explosie raakten acht mensen gewond. Drie van hen, waaronder de bewoner, zijn overgebracht naar het ziekenhuis. De vijf andere konden ter plaatse worden behandeld, zij hadden rook ingeademd.

De bewoners in de directe omgeving ontvingen dinsdagmorgen vroeg een brief van burgemeester mevrouw A. Attema. Hierin werd aangegeven dat een specialistisch bedrijf de vrijgekomen asbest zou komen opruimen. Hierdoor waren dinsdag mannen in “witte pakken” zichtbaar voor het getroffen pand aan de Stadhouderslaan. In de brief aan de bewoners gaf de burgemeester aan dat het ging om zogenoemd gebonden asbest. Dit is de lichtste vorm van asbest en komt vrij als de materialen waarin dit verwerkt zit, breekt.

Door de asbestsanering was de Stadhouderslaan gedeeltelijk afgesloten. Wanneer u afgelopen nacht na de explosie in het gebied bent geweest voor de getroffen woningen is het advies de schoenen af te spoelen met veel water. Voor vragen kan men terecht bij de gemeente Ridderkerk.