Asbestinventarisatie: asbest in woning – HomekeurIn woningen met een bouwjaar voor 1993 kunnen materialen gebruikt zijn die asbest bevatten. Als u een woning heeft gekocht en u wilt weten of en welke asbest er in de woning zit, dan moet u een asbestinventarisatie aanvragen. In deze video ziet u hoe onze inspecteur Rene de woning naloopt op verdachte materialen en een monster neemt van een asbestverdachte pijp.

Asbest is een natuurlijke stof die ziektes kan veroorzaken als u die inademt. Vroeger werd asbest verwerkt in vensterbanken, pijpen, platen en nog veel meer bouwmaterialen. Dit werd gedaan omdat asbest het materiaal sterker maakte. Zolang deze materialen stil liggen is er weinig risico, maar wilt u gaan verbouwen, dan moet u voorzichtig te werk gaan met asbest.

Heeft u een huis gekocht en wilt u weten of er asbest in de woning aanwezig is? Laat dan door Homekeur een onafhankelijk en betrouwbare asbestinventarisatie uitvoeren. Via onze site kunt u die eenvoudig aanvragen: – deze keuring is ook te combineren met een bouwtechnische keuring