ASBEST: Vervuild dak in 2024 verboden, maar niet iedereen kan het vervangenDe kennis van en ongerustheid over asbest is de afgelopen jaren afgenomen. Minder mensen dan in 2016 weten dat de vezels risico’s kunnen opleveren voor de gezondheid, blijkt uit onderzoek door bureau GfK in opdracht van Milieu Centraal.

Een op de vier huizenbezitters voelt zich ongerust over asbest op het dak, in 2016 was dat nog een op drie. Velen weten niet wat ze moeten doen om het asbest te laten verwijderen, wat de rol van de gemeente is en wat het kost. Toch moet iedereen met een asbestdak actie ondernemen, want vanaf 2024 is de aanwezigheid van asbest verboden.

In Dordrecht pakken buurtbewoners het samen met de gemeente aan, maar dat blijkt niet voor iedereen weggelegd te zijn, zoals blijkt uit deze video.

→ nos.nl/l/2260559

Meer video’s? Abonneer je op ons kanaal!

—————————————————————————————————————

De NOS is de grootste nieuwsorganisatie van Nederland. Op YouTube.com/NOS vind je iedere dag het nieuws dat je niet mag hebben gemist. Ook kun je hier de mooiste reportages vinden van onze verslaggevers en correspondenten. En we houden je ook vaak live op de hoogte van brekend nieuws.

► VRAGEN/TIPS/IDEEËN?
We horen graag wat jij van het nieuws vindt, laat je horen in de comments! Of mail ons: social@nos.nl

En we vinden het leuk als je je abonneert op ons kanaal:

► OVER NOS:
Je vindt de NOS de hele dag door op radio en televisie met het NOS Journaal, op NOS.nl, YouTube, Facebook en Twitter. Altijd. Overal. NOS.

► VOLG ONS HIER:

Twitter:
Facebook: