Asbest van uw dak verwijderen

 Asbest van uw dak verwijderen

Hoewel dit geen urgent probleem is in het dakgebied van Central Florida, zijn er nog steeds enkele huizen met asbest erop. Veel huiseigenaren realiseren zich niet eens dat ze deze potentieel gevaarlijke stof in huis hebben.

Asbest wordt veel gebruikt in veel bouwproducten vanwege zijn treksterkte en chemische en thermische weerstand. Het werd veel gebruikt omdat veel bouwers en fabrikanten het bestempelden als een “vuurvaste” stof. Het probleem ligt bij het omgaan met deze stof. Het lijkt erop dat het stof in de longen van werknemers terechtkomt en longkanker en mesothelioom veroorzaakt. Er waren verschillende rechtszaken tegen de fabrikanten, die de ondergang van dit specifieke bedrijf veroorzaakten.

Het probleem is bij het hanteren van deze stof, omdat stof en resten het gevaar vormen. Vaak hebben mensen asbestshingles op hun dak of als gevelbeplating op hun huis en hebben ze nooit een enkel probleem gehad. Als deze stof echter door arbeiders zou worden verwijderd, zou het probleem zijn lelijke kop opsteken. Het stof zou de longen van werknemers, familieleden en zelfs huisdieren besmetten die niet zijn beschermd. Het is het beste om asbest niet door amateurs te laten verwijderen. Alleen degenen die ervaring hebben met het verwijderen van asbest mogen worden ingehuurd om deze giftige stof te verwijderen. U zult meer dan waarschijnlijk meer moeten betalen om dit specifieke werk gedaan te krijgen dan bijvoorbeeld het verwijderen van drie tab asfaltshingles. Wanneer asbest naar een stortplaats wordt gebracht, moet het worden begraven. Het valt niet zomaar bovenop de andere dingen die er zijn. Bij sommige stortplaatsen moet de stof in vuilniszakken worden verpakt. Stel je voor hoeveel langer het zou duren voordat een dakploeg gekleed zou zijn in pakken van gevaarlijke stoffen, compleet met ademhalingsmaskers, om de dakbedekking in plastic zakken te doen voordat hij het in de vuilcontainer legde. De verzekeringen van sommige huiseigenaren dekken mogelijk de kosten van asbestverwijdering.